Какви са предимствата на Fue метода за присаждане на коса ?

PRP терапия и присаждане на коса
PRP терапия и присаждане на коса
юни 28, 2021

Какви са предимствата на Fue метода за присаждане на коса ?

Какво е Fue ?

Екстракцията на фоликулни единици или Fue е процедурата, при която фоликулни единици се извличат с фин уред автоматично или ръчно.
Извличането на фоликула включва много малък кръгов разрез върху кожата на главата.
Не се изисква използването на скалпели и следователно няма линеен белег в тилната част на скалпа. Тези ползи правят Fue най- популярния и използван метод за присаждане на коса. Може да запазите косата си къса, тъй като няма нужда да се скрива линеен белег.
Размерът на инструмента обикновено е от 0,6 до 1 мм за скалпа.
Тези образували се малки дупчици се лекуват сами в рамките на няколко дена. Бързото излекуване и бързото възстановяванее голямото предимство на Fue.
Има много подобрения в техниката и качеството на FUE през последните 20 години. Първоначално FUE се извършва само за малък брой присадки.
Но сега Fue придобива своята популярност, защото може да се извличат и присаждат по- голям брой присадки.

Какво е Fue

Защо да избера Fue присаждане на коса ?

Наличните резултатите при присаждане на коса с FUE в цял свят са много добри, когато си в ръцете на добър опитен доктор с екип за присаждане на коса.

Предимства на FUE

Някои от основните предимства са:
1. Основното предимство на FUE е, че това е като минимално инвазивна операция. Може да има болка, но е незначителна, възстановяването е по-бързо, така че следоперативният комфорт е много малък.

2. Няма линеен белег на тила, така че човек да може да поддържа косата си къса, без да се налага да скрива белега.

3. При Fue може да се взимат присадки с няколко фоликули ( в зависимост от характеристиките на косата, при всеки човек е индивидуално) и това ще даде по-голяма плътност

 

Какво е характерно за процедурата FUE  ? Какво включва процедурата присаждане на коса с FUE метода?

Включва планирането на операцията, разчертаване на главата, анестезия, извличане на присадки и трансплантиране на присадки. Всяка стъпка има своите особеностти.

Планиране

Необходим е анализ на донорската част и зоните засегнати от косопад с акцент върху бъдещите очаквания.
Ще се планира и линията на косата, ако има нужда и трябва да се направи така, като се има предвид, че лицето с възрастта се променя и твърде ниската линия ще изглежда необичайна.

Упойката

Процедурата се провежда само под локална упойка, за намаляване на болката.

Извличане на присадки

Какво е Fue ?

Това се извършва едновременно с помоща на специални уреди и инструменти. Основното нещо, което трябва да се вземе под внимание тук, е да се избягва изсушаването на присадките, което е много важно.
Следващата стъпка е създаване много внимателно и прецизно на малки разрези в скалпа, където да се имплантират присадките.

Андрогенният косопад става много тревожен при някои пациенти, особено ако се появява в ранна възрастова група (между 20-30 годишна възраст). Изкуствената коса независимо под каква форма дава неестествен вид, също така се нуждае от поддръжка и може да доведе до някои кожни проблеми и инфекции. Затова трансплантацита на коса остава най-добрият вариант за справяне с плешивостта, това е процедурата, чрез която може да получите обратно естествения си вид.
Космените фоликули, които са трансплантирани, са генетично устойчиви на плешивост, така че те теоретично ще продължат да растат през целия живот.
Ако в бъдеще забележите загуба на коса в различни области на главата, където не е присадена коса, може да изберете да проучите възможността за друга процедура по присаждане на коса.
Това е една инвестиция, при която косата ще расте естествено и е постоянно решение на плешивостта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *