Оплешивяването е факт, решението – присаждане на коса

blank
Митове за присаждане на коса
декември 3, 2018
присаждане на коса при жени
Присаждане на коса при жени – какво да очакваме?
януари 9, 2019

Оплешивяването е факт, решението – присаждане на коса

За косопада…. колко знаем за него?

Знаем, че е често срещан проблем, който засяга милиони мъже по света.

Трябва да се разгледат факторите, които водят до загубата на коса :

Генетика
Генетиката е честата причина за косоад при мъжете. Мъжкото оплешивяване може да бъде наследствено, може да бъде предадено и от страна на майката. Скорошни проучвания установиха, че с плешивостта е свързана с 287 различни генетични сигнали.

Загубата на коса, свързана с вашите гени, не можете да предотвратите, но ако следвате здравословен начин на живот, значително може да подобрите шансовете за косата си. Когато косата е опадала за постоянно, единственото решение е присаждане на коса. Така ще може да се възстановят зоните с липсваща коса, но разбира се трябва да имате отстрани и на тила здрава коса в достатъчно количество.

Промени в хормоните

Оплешивяването е факт, решението - присаждане на косаКогато има хормонални промени в организма както при мъжете, така и при жените може да настъпи косопад. Най-често при жените настъпва при бременност или менопауза, при жените с много тестостерон също може да започне косопад.

Когато има проблеми с хормоните на щитовидната жлеза, това може да причини оредяване на косата, защото тялото изразхожда повече енергия, за да контролира хормоните и това потенциално предизвиква оплешивяване.

Начин на живот

Не си мислете, че начинът, по който живеете, навиците, които имате, не оказват влияние върху състоянието на косата и нейният растеж.
Недостиг на сън, нездравословни навици, храна, високи нива на стрес спадат към нездравословния начин на живот.
Тютюнопушенето е фактор, водещ до загубата на коса. Огромното количество токсини и канцерогени вещества, могат да увредят протеините, които основно изграждат косата – кератините.

Ако искате най- доброто косата си и нейният растеж, опитайте се да спрете тютюнопушенето, подобрете режима и начина на хранене, избирайте здравословна, балансирана диета, намалете нивото на стрес.

Лечение. Медикаменти

Медикаментите , които може да причинят загуба на коса са:

Мъжки и женски хормони може да предизвикат загуба на коса, заради хормонални промени
Химиотерапията също причинява загуба на коса
Антикоагуланти водят до вид плешивост, засягаща целия скалп -телоген ефлувиум.
Антидепресанти
Бета-блокери

Когато има косопад свързан с употребата на даден медикамент, в много случай може да не постоянен и косата може да се възстанови след приключване на като лечението.

Продукти и процедури за коса

Оплешивяването е факт, решението - присаждане на косаКогато прекомерно се използват различни инструменти за изправяне, къдрене, сушене и т.н. както и продукти за коса, това може да предизвика проблеми с косата и косопад.

Дерматолозите дават следните препоръки, за по- добра грижа и здраве за косата:

Не използвайте често сешоар
След измиване на косата, оставете я да изсъхне частично и след това я разтъркайте
Избягвайте дългото носене на косата под формата на плитки или опашки, тъй като причиняват напрежение
Избягвайте постоянното носене на шапки

Важно е да полагате повече грижи, които са нужни за доброто състояние на косата.

Общественото мнение е, че косата на главата е знак за добро здраве и привлекателност.

Загубата на коса може да попречи на самочувствието и цялостната представа за себе си. Вашият облик се променя когато косата започва да оредява или започва да се отдръпва назад.

Решението присаждане на коса в такива случай, може да осигури постоянен резултат, като се възстанови липсващата коса на скалпа.

Онлайн има доста информация, която ни кара да се двуомим, да се колебаем, да се страхуваме. Погрешни мнения и схващания има много, митове, които са нереално разпространени, всичко това може да накара много хора да вярват, че този вид операция присаждане на коса е неподходяща именно за тях и в резултат на това ще се попречи на възможността да получат нужната помощ, да променят своя живот.

Кои са тези най- разпространени погрешни мнения свързни с присаждане на коса?

1. Присаждане на коса е скъпа процедура, която може да си позволят само богатите

Факт е , че процедурата не е евтина ( като изключим вариантите с предлагане на изключително ниски цени, без да има лекари, а изпълнение на операции от неизвестни никому лица, без квалификация, опит, хигиена), но е сигурно, че тази процедура не е веча само за богатите.
Ако разгледате офертите за присаждане на коса ще откриете лекари, извършващи операции с добър опит и квалификация работещи на разумни и все по- достъпни цени. Но за това трябва да са с придобити сертификати, опит и нужните умения. Отхвърлете варианта да ви оперират лекари, тепърва започващи своята дейност, без нужният опит, сръчност и умения, малко вероятно е да има успех тази процедура.

Цените варират в зависимост от количеството на графтите, но цената, която ще заплатите си заслужава, защото операцията е наистина ефективна.

Навсякъде по света има множество клиники за присаждане.
Наблюдава се тенденцията, че все повече хора избират да направят операцията си в чужбина, тъй като обикновено им излиза по-изгодно от финансова гледна точка, но разбира се, избора се определя и от квалификацията и опитността на лекаря и екипа.

2. Присадената коса не изглежда естествена

Много хора смятат, че присадената на коса изглежда неестествено, ще им личи, че имат присадена коса.
При присаждане на естествена коса, която се взима от задната част на главата, резултата е естествен, косата се пречмества от една част на скалпа в друга. С добрият и доказани екип и лекар заедно с добрият кандидат за присаждане на коса се постигат напълно естествени резултати, съобразени с индивидуалните характеристики и състояние на косата на пациента.

Важна част от процедурата са донорските зони, наличието на качествен материал в тях и правилното му използване.

Косата се взима директно от тилната част на скалпа и затова е сигурно, че ново присадената коса ще изглежда както останалата. Космените фоликули ще имат същия цвят, текстура.
Че сте имали присаждане на коса ще знаете само вие, никой непознат няма да забележи това.

3. Операцията присаждане на коса е болезнена и след това остават белези

Не може да се каже, че това е вярно.
Първо операцията се извършва с местна упойка, така, че болка няма да усещате по време и след процедурата, доктора ще ви предостави и болкоуспокояващи за всеки случай, ако имате някакъв дискомфорт по време на възстановяването.

При използването на най- добрите методи от добри и опитни лекари и екипи, вероятността да имате забележими белези е малка.

4. Присаждането на коса е само за млади

При присаждане на коса няма значение възрастта.
Най- добрите кандидати са между 20-50 години. Дори понякога процентът на успех при по-възрастните пациенти е по-висок.
При по-младите по-бързо преминава възстановяването, понякога степента на загуба на коса може по-трудно да се определи.

При част от по-възрастните пациенти, които вероятно са имали косопад в продължение на години и по- лесно може да се определи степента на загуба на коса, но всичко е индивидуално при всеки един човек е различно състоянието и степента на загуба на коса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *