Какво оказва ефект върху резултата от присаждане на коса ?

blank
Присаждане на коса методи – истини и заблуди
юни 21, 2021
PRP терапия и присаждане на коса
PRP терапия и присаждане на коса
юни 28, 2021

Какво оказва ефект върху резултата от присаждане на коса ?

резултата от присаждане на коса

Фактори, които ефектират резултата от присаждането на коса:

1. Тютюнопушене

Тютюнопушенето не е просто лошо за цялото здраве, но и за резултатите от процедурата за присаждане на коса. Въпреки това, пушачите могат да направят грешката да запалят няколко цигари след процедурата. И това често ги кара да се чувстват виновни, тъй като те са били предупредени от лекаря си да избягват пушенето.
Те често се притесняват, че техните присадки може да не оцелеят.

Но дали пушенето всъщност уврежда присадените фоликули?
И ако е така, до каква степен това се случи?
Пациентите след присаждане на коса трябва да отчитат не само въздействието на тютюнопушенето върху резултатите, но и върху цялостното здраве.

Как тютюнопушенето засяга пациентите с присадена коса?
Никотинът причинява свиване на кръвоносните съдове, а въглеродният оксид намалява способността на кръвта да пренася кислород.
Лошата циркулация може да попречи на заздравяването на раните и да удължи процеса на възстановяване. Ако се отнема повече време за лечение, има много по-голям риск от инфекции.
Ако кожата изпитва затруднения при заздравяването и затварянето на раните, струпеите около присадките могат да останат на повърхността за по-дълъг период от време. И това ще увеличи вероятността за образуване на белег.
Оцеляването на присадките също може да бъде нарушено поради намалената наличност на кислород и вещества.

2. Грижи след операцията от страна на пациента

Как ще се грижите и ще пазите присадената коса, спазвате ли всички препоръки, които лекарят е дал. Първите дни извършвате ли правилно измиванията, за да паднат на време обраувалите се струпеи около присадките. Пазите ли главата си от удари, слънце и други наранявания.

3. Организъм и гени

Зависи какъв е вашият организъм, общото здравословно състояние, наличие на болести, прием на някои лекарства, способност за възстановяване, алергични реакции.

4. Характеристика на косата и скалпа

Това са едни от най- важните фактори.
Ефект ще окаже вашият тип коса, нейната структура, гъстота, дебелина на косъма, качеството на присадките, количество фоликули в 1 присадка. Важно е състоянието на скалпа – мазен ли е, сух ли е. Някои скалпове кървят повече от други, някои кървят много малко и в двата случая това може да засегне ново присадената коса. Наличие на заболявания на скалпа, които може да са скрити и да не могат да се открият преди операцията или да се проявят след операцията, това може да окаже ефект върху растежа присадките.

5. Клиника, лекар, екип, техника

Включително с горе изброените фактори влияние може да окаже мястото където е направено присаждането, от кого, при какви условия.
За гаранция за добра операция и резултат значение има и доктора с екипа – имат ли добра практика, лекаря ли провежда операцията има ли лиценз за присаждане на коса.
Ако присаждането се извършва в техническа клиника , от техници само, при неконтролирани условия на работа и стерилност, лица без достатъчен опит и умения, вероятността от провал и незадоволитен резултат е голяма , заедно с рисковете за здравето и оставане на белези.

Ако не се добие представа за очаквания на пациента, трябва са се зададе на пациента:  “Какви са очакванията Ви от присаждане на коса? “

Както се вижда факторите, които ефектират какъв ще бъде резултата от процедурата присаждане на коса не са един или два, а много и най- различни и трябва да им се обърне внимание.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *