Какви са цените за присаждане на коса ?

blank
Присаждане на коса странични ефекти
май 17, 2021
blank
Лечение на Косопад – Присаждане на Коса Съвети
юни 15, 2021

Какви са цените за присаждане на коса ?

присаждане-на-коса-цени

Какви са цените за присаждане на коса ?
Допълнителни разходи има ли ?

През последните години все повече и повече хора се интересуват от невероятната възможност да възстановят косата на главата чрез присаждане на коса. Броят на желаещите в цял ​​свят непрекъснато се увеличава. Присаждането на коса може да се извърши по няколко метода, а цената на операцията като цяло зависи от няколко фактора:
от какво количество присадки се нуждаете;
от страната, доктора и клиниката, където ще премине лечението
метода на трансплантация;

Няма конкретни разходи за процедурата. Цената на присаждане на коса варира индивидуално, от клиника до клиника, от доктор до доктор, поради следните фактори:

Необходимият брой на присадките. Това е един от факторите, определящи общите разходи по процедурата. присаждане-на-коса-цениЦената може да бъде на присадка, да бъде за определено количество присадки от- до. Някои може да има нужда от повече присадки, друг от по- малко. Трябва да се отчете, че в рамките на 1 сеанс може да се присадят максимално до 4000 присадки или графти, ако ви се предлагат до 5000 присадки , по- добре не се възползвайте от подобни предложения. Някои използват като промотират цена само за косъм или фоликул, което е подвеждащо, защото при присаждането на коса се присаждат графти или присадки.
Количеството коса, което е необходимо за да се запълни плешивият участък, е количеството което определя необходимия брой присадки, необходими за извършване на присаждане на коса.

Брой сеанси. Колкото имате по- големи участъци без коса, толкова е по-голяма вероятността от повече сеансии, за да се покрият всички области на косопад. Но това зависи и от донорският участък, какво е състоянието на косата там, нейното количество. Извличането и присаждането на коса отнема време, така че, колкото по- голямо количество присадки има нужда да се присадят, толкова повече време ще отнеме. Ако се присажда малко количество коса, поради неопитност на доктора и екипа или липса на техника и персонал, ще имате нужда от няколко сеанса, което допълнително оскъпява процедурата. Трябва да изберете най- ефективният вариант, така ще избегнете допълнителните разходи и неудобството от подлагане на няколко операции.

Метод за присаждане на коса. Методите за извличане и имплантиране на присадки също играе роля в разходите за процедурата. Методът на извличане при FUT е малко по-труден, отколкото FUE, което го прави по-евтин.
Метод FUE. Този метод е без шевов и не е толкова болезнен за пациента както FUT присаждане на коса. Той се провежда на няколко етапа. По принцип екстракцията на отделните присадки се извършва със специални инструменти. Докторите и пациентите смятат, че това е доста ефективно. В сравнение с шевовият метод FUT , възстановителният срок е намален.

Клиниката и доктора, репутация и качество. Дори когато всички други фактори са нормални, цените в различните клиники все още се различават.

В Турция зависи от това дали клиниката е лицензирана или тип техническа и нелегална, доктор провежда ли присаждането на коса, или само е доктор за консултации или за контрол на операции. Неговата репутация и резултати.

Някои доктори са добри и имат потенциал, но нямат нужният бюджет за достатъчно добра реклама, по този начин малко пациенти имат достъп до тях, а нелегални технически клиники и доктори, които не извършват операции, отделят голям дял за реклама и рекламни стратегии, те са навсякъде в интернет и социалните мрежи, имат малко разходи, тъй като наемат екипи от техници с ниска квалификация и използват остаряла техника. Предлагат присаждане в луксозни болници, настаняване в луксозни хотели, като замаскирват ниското качество на работа, целят възможно най- голям поток от пациенти, като предлагат евтини оферти.

Има клиники, които дават много пари за реклама, с високи цени, но без достатъчен опит и практика. Някои рекламират своята апаратура или техника, като смятат, че това е единственото, с което може да привлекат клиенти към своята клиника. Нека не се забравя, че апаратурата няма сама да извършва процедурата, нужен е добър доктор с познания и опит.

Ето защо те имат лукса да налагат и по-високи цени.
Запознайте се с мненията на други пациенти, ако искате да имате по-добра представа.

Ако ще пътувате в чужбина, трябва да предвидите разходите за транспорт, за настаняване и други разходи от личен характер. Макар, че повечето качествени оферти за чужбина са максимално създадени за комфорта на пациента и улесняват чрез посрещане на летища и автогари, трансфери между клиники и хотели, предоставяне на преводачи, лекарства и козметични продукти.
Ако пациентът има някакво хронично заболяване, той ще трябва да се консултира с лекар, който ще даде разрешение за процедурата.

В цената за присаждане на коса обикновено, но не навсякъде са включени и разходите за първоначален преглед с лекаря, тестове, консултация с лекаря, анестезия, превръзки, лекарства и козметика.
Естествено, този вид операция трябва да се извършва от квалифициран доктор в клиника с добра репутация.

Колко ще ви излезне да си присадите коса ?

Към днешна дата има няколко ефективни методи за възстановяване на косата , това са FUE и FUT.
В днешно време благодарение на развитието на медицината, присаждане на коса е престанало да бъде процедура, която е достъпна само за единици.
По-долу предлагаме да се запознаете с приблизителните цени на присаждане на коса в различните държави.

присаждане-на-коса-цениЦената на присаждане на коса в американските, английските и австралийските клиники е доста висока. Поради тази очевидна причина много пациенти търсят алтернативи в други държави, като Бразилия, Мексико, Тайланд, като на първо място в това отношение е Турция. По улиците на Истанбул може да срещнете толкова много хора от най- различни точки на света с превръзки на главата, които току що са били направили своето присаждане на коса.
Турция отдавна е известна като дестинация за медицински туризъм в различни области на медицината. Турските доктори винаги са готови да направят процедура за присаждане на коса на чуждестранните пациенти с високо качество на достъпна цена. Много от тези доктори са световно признати.

Средната цена на трансплантацията в САЩ варира от 10 хиляди долара до 20 хиляди долара.
Що се отнася до пълната цена на операция , нейната стойност може да се колебае от 5000 до 30 000 долара в зависимост от желания резултат.
Средната цена на присадка е около 8 долара. Ако пациентът се нуждае 1500 или повече присадки, единичната цена ще падне до 6-7 долара. Присаждане на коса не се счита за задължителна операция, така че повечето здравни застраховки не покриват разходите за нея.

Във Великобритания цените започват от 3 000 паунда.
Присаждането на коса във Великобритания се извършва само в частни клиники. Цената на такава операция може да варира от 3000 до 15 000 паунда.

В България обявените цени са за 1 графт, който средно струва 3 евро.
Ако имате нужда и ви се трансплантират 3000 графти ще трябва да платите 9000 евро.
Отделно се заплащат консултациите и прегледа, изследванията, лекарствата.

В Турция цените са по- демократични, има и много евтини трансплантации, които започват от 1000 евро и се предлагат от подземните нелегални технически клиники, където неизвестни никому лица ще ви оперират, в помещение със съмнителна хигиена, без контрол от съответните органи. Има на средни цени (от 2000-4000 евро ), на високи цени ( от 5000-10000 евро). Но не винаги високата цена означава качествено и гарантирано присаждане. Въпрос на рекламна стратегия. Всеки определя бюджета си, които може да отдели за реклама, за доктори, за екипи, оборудване. присаждане-на-коса-цени
Най- предпочитаният вариант е докторска клиника , с доктор който извършва и участва в операцията, с доказан опит в присаждането на коса, с добри резултати и приемлива и достъпна цена.

До колко един човек може да бъде доволен от операцията, след като е заплатил определена цена за присаждане на коса ?

Основното показание за присаждане на коса е желанието на пациента. Важно условие за успеха на процедурата е естеството на косопада, трябва да има нужното количеството коса, в донорската тилна част, което да бъде достатъчно за трансплантация и да се запази в същото време донорската област.
Това е възможно, когато плешивяването се причинява от възрастта и по наследство, а също и от някои външни фактори ( като например, когато косата е загубена в резултат на травма или изгаряне).
В същото време, косопада, причинен от хормонални промени в тялото, обикновено води до равномерна загуба на коса по цялата глава – в този случай, трансплантацията няма да даде желания резултат.

Хората, които се наричат ​​”пациенти” в медицинската терминология, много рядко се наричат ​​”пациенти” в естетическата сфера.
Например, човек, който се нуждае от хирургическа процедура за изправяне на носната преграда, може да се нарече пациент, но дали е правилно да се казва “пациенти” на хора, коити си повдигат или оформят скулите например.

За да има щастливи пациенти с присадена коса, едно от първите неща, които трябва да се прави при първа среща с нов потенциален пациент, е да се задават въпроси.

Може ли 40 годишен човек с изтъняла коса да възвърне отново косата?
Отговорът на това ще бъде следният: може и зависи от състоянието на донорската област, от структурата на косата, от възрастта и от много други фактори.
Днес резултатите от присаждане на коса са много по-добри, отколкото са били в миналото. Това е доказано чрез изследвания и може да се види и с просто око.
На улицата, в градския транспорт, на стадиона, в магазина, като цяло във всекидневния живот срещате много хора с ествествено присадена коса, но вие дори няма да забележите разликата.
Това не е някаква магия, а просто “положителна промяна във външния вид”.
Хората, с достатъчно гъста и здрава коса в областта на тила, със здравословен начин на живот, добри гени, могат да разчитат на гъста коса и това не е “чудо” всичко е естествено. Но ефекта от процедурата не е зависим от операцията само.
По принцип прекалени преувеличени обещания се използват в клиники, където нямат медицинска практика, и такива силни думи предизвикват неразумни надежди на някои пациенти. В една истински добра клиника с опит ще бъдат коректни към вас и резултата, които може да се очаква.
Много важно – Не трябва да бъдете с прекалено големи и нереални очаквания от тази процедура.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *