Присаждане на коса при жени – какво да очакваме?

blank
Оплешивяването е факт, решението – присаждане на коса
декември 10, 2018
след присаждане на коса
Какво е важно след присаждане на коса ?
февруари 10, 2019

Присаждане на коса при жени – какво да очакваме?

присаждане на коса при жени

Решили сте да си присадите коса, след операцията по Присаждане на коса при жени какво ще се случи и какво ви очаква, знаете ли?!

Повечето жени смятат, че присаждане на коса е предназначено само за мъже, но това не е специфична за пола процедура и може да се прави и на жени, но зависи от вида на косопада.

Присаждане на коса на жени се прави при:

Женско оплешивяване, което дори и при редовно лечение няма признаци на подобрение.

Алопеция, в резултат на травма, операция или изгаряне

Белези от алопеция

Напълно нормално е след операцията присаждане на коса при жени да има косопад на присадената коса. Това е естествена част от нормалния цикъл на косата.

Стрес след присаждане на коса

В резултата на стреса от операцията се получава загуба на коса, някъде след 1-2 месеца след операцията, процеса е обратим и косата отново пораства.

Косопад от упойка

присаждане на коса при жениОперацията присаждане на коса при жени се изпълнява с местна упойка, която намалява усещането за болка и може да има влияние върху косата. Загубата на коса не е тежка и това е временен и обратим процес.

Някои лекарства също може да предизвикат косопад.

Когато се случи това, обикновено косопада спира, когато се спре и лечението.

Както при присаждане на коса при мъжете, при жените процедурата е същата – извличат се фоликули или присадки

от донорската зона и след това тези присадки се трансплантират в зоната, където има оплешивяване или оредяване.

Трябва да се има предвид следното за това дали сте подходящи за присаждане:

Каква е степента на плешивост

Коя е засегната зона и колко е голяма

Каква е донорската зона, има ли достатъчно качествена коса

Анализи и тестове

Ако имате косопад, търсете професионална консултация.

Тясно специализираните специалисти и клиники ще ви помогнат да се справоте със загубата на коса, независимо дали е временен или постоянен косопада, или е свързан с някакво заболяване, травма.

Ако искат присаждане на коса, също търсете само специализирани лекари и клиники в тази област, най- добри отзиви има за някои докторски клиники в Истанбул.

Особено жените, се гордеят когато имат гъсти, здрави и блестящи коси. В днешни дни, заради различни  заболявания, все жени имат оредяване на косата и или косопад по целият скалп.

По-рано се смяташе, че косопада е само мъжки проблем, но нещата се промениха, тъй като вече много жени имат същият проблем. Това ни е накарало да се замислим за причините, които водят до такава загуба на коса.

Фактори, поради които жените са по-склонни към загуба на коса в сравнение с мъжете

Косопад при менопауза

Естественият биологичен процес менопауза, който жените изпитват с възрастта.

Тялото претърпява много промени през това време, преминава през хормонален дисбаланс и симптомите на менопауза са  промени в настроението, горещи вълни, загуба на коса, безсъние.

Прически и косопад

Жените много следят за външния си вид и прическата заема важна част. Но някои прически са вредни за растежа на косата, като например плитки, конски опашки, които оказват прекалено голяма сила върху космените фоликули, в крайна сметка причиняват загуба на коса. Докато носенето на такива прически понякога не е проблем, но за по-дълъг период от време може да отслаби космените фоликули и да предизвика загуба на коса в крайна сметка.

В повечето случаи може да се получат проблеми с предната линия на косата, затова е по-добре да избягвате стегнати прически, така че и загубата на коса да се избегне. Но ако вече сте развили плешиви белези по косата си, не се притеснявайте, може да се коригират с присаждане на коса.

Голяма част от жените използват ежедневно химически продукти за да се грижат за косата, което също може да доведе до косопад. Непрекъснатото използване на такива продукти, техниките за стилизиране създават проблеми в растежа на косата и косопад понякога причиняват.

Когато косата е мокра, е по-предразположена към падане, така че, разресването на влажна коса може отслаби фоликулите, което да предизвика косопад. Разресването на къдрава коса със сила може също да отскубва косми.

Съвети за избягване на косопад при жените

Забелязвате ли, че косата пада повече от обичайно?!

Вземете бързи мерки, за да предотвратите това, тъй като това може да бъде състояние на косопад и ако такова състояние не се избягва, може да се образуват плешиви петна и единствената опция ще ви остане присаждане на коса.

присаждане на коса при жениМоже да ви помогнат за намаляване шансовете за загуба на коса, като избягвате нездравословните навици и стегнатите прически. Придържайте се към здравословен режим за грижа за косата и така ще избегнете причините, които може да доведат до косопад.

До 100 косъма всеки ден е нормално да се губят, тъй като 2-3% от  космите са винаги във фазата на отделяне, където новата коса заменя старата. Но въпреки това, ако косопада е повече от обичайно, това означава, че страдате от някаква форма на косопад.

Косопадът и плешивостта се свързват с възрастта, но има и много други неща, които могат да предизвикат косопад и плешивост, дори и в по-млада възраст. Обикновено главни виновници са  гените, хормоналния дисбаланс и други, но хранителният дефицит  също играе роля като причинител на загуба на коса както при мъжете и жените. Недостига на желязо е един от основните причиняващ косопад.

Желязото е свързано с растежа на косата и неговият дефицит може да намали производството на космени фоликули. Има желязо под формата на добавки, употребява се за да няма дефицит в организма, но набавяне чрез храната е най-добрият начин за да се предотврати падането на коса.

По-ниското ниво на желязо в кръвта може да влоши състоянието на косопад, кръвта не може да пренася кислород към различните части на тялото, което може да предизвика и загуба на коса включително.

Симптоми при дефецит на желязо

Основният симптом, когато човек има недостиг на желязо, е без да има причина чувството на изтощение през по-голямата част от времето.

Ако се чувствате изморени, имате липса на енергия често, тогава е нужно да се консултирате с лекар, тъй като може да се получат много нередности в организма и косопад включително.

Хемоглобина придава червен цвят на кръвта, а това придава червеникъв вид на кожата. Затова ако изглеждате бледи, вероятността от недостиг на желязо е голяма.

Лесно ако се задъхвате, дори след няколко минути ходене, е възможно да страдате от дефицит на желязо.

Хемоглобина е отговорен за способността на кръвта да пренася кислород до различни части на тялото. По-малко количество кислород се получава, колкото по-ниско е производството на хемоглобин в кръвта, желязото е необходимо за производство на хемоглобин и затова неговият дефицит може да доведе до проблеми.

Без видими причини, ако губите коса и наблюдавате горните симптоми, най- вероятно поради недостиг на желязо имате косопад.

Причината е, че фоликулите стават слаби и са склонни да падат,

тъй като кръвта не доставя достатъчно количество кислород на космените фоликули.

присаждане на коса при жениЧрез диета, ако не може да преодолеете недостига на желязо, нужно е да се обърнете към специалист за лечение на косопад. Чрез съответните терапии и лечение ще трябва да се нормализира състоянието ви.

Какво може да се направи при косопад?

Първо трябва да се определи причината

При жените косопада може да се дължи на различни причини – от генетика до менопауза.

Причина може да бъде бременност, раждане, също така и:

рязка загуба на тегло

стрес

дефицит на цинк

емоционална травма

физическа травма

висока температура

пушене

хранителни разстройства

Важно е да се определи каква е причината, затова се консултирайте с лекар относно физическото и психическото ви здраве.

След като се открие причината, може да се пристъпи към нужното лечение.

Говорете и споделяйте с приятели и близки за проблемите с косопада, защото не сте единствени, има и други с подобни проблеми или са преминали през това. Попитайте ги за съвети, за това как са се справили със своя проблем

Ако знаете какво може да очаквате, това ще ви помогне да се справите със ситуация, в която сте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *