Присаждане на коса – постоянно решение ли е при косопад?

Защо може да не сте подходящи за присаждане на коса
Защо може да не сте подходящи за присаждане на коса?
октомври 21, 2018
blank
Митове за присаждане на коса
декември 3, 2018

Присаждане на коса – постоянно решение ли е при косопад?

Присаждане на коса - постоянно решение ли е при косопад

Според водещите академии по дерматология в света, най-честата причина за загуба на коса е наследствено оредяване на косата или опплешивяването.
Мъжкото оплешивяване или андрогенната алопеция, може да доведе до понижено самочувствие и депресия.
Дори и да е здрав човек, възрастта, хормоните и генетиката могат да причинят косопад.

Защо косопада засяга толкова мъжете?

В днешно време косата е свързана с атрактивност, младост и здраве. Прическата е начин, по който човек се идентифицира и се чувства привлекателен. За някои живота с оплешивяването може да бъде труден.

Косопада може да се лекува и може да бъде спрян.
Мъжете, които са засегнати от по-голям косопад, са по-малко доволни от външния си вид.
Присаждането на коса е една от най- добрите опции.

Първото присаждане на коса е извършено от д-р Норман Орентрейх през 1952 г. Но козметичните резултати не са изглеждали естетически добре. През 1995 г. присаждането на фоликуларни единици е въведено от д-р Робърт М.Бърнстейн и д-р Уилям Расман., с по-естествени резултати.

Присаждане на коса - постоянно решение ли е при косопад

Операцията по присаждане на коса е опция за борба с косопада, но не сте го обмислили добре и какъв избор да направите?

Няколко причини, поради които присаждане на коса може да се окаже подходящо за Вас:

Естествен резултат.
Благодарение на последните техники и професионализма на лекаря, които ще извършва операцията се осигурява естествено изглеждащи резултати на повече пациенти както естествената коса.

Постоянен резултат.
Присаждането на коса предлага дълготраен ефект и има висок процент на успех при тези, които са подходящи за присаждане на коса.

Кратък период на възстановяване.
Значително кратък е възстановителният период и времето за връщане към ежедневният начин на живот.

Повишаване на самочувствието.
При по- младите, които страдат от косопад може да изпитват понижено самочувствие. Прожцедурата по присаждане на коса може да помогне за повишаване на самочувствието и увереността.

Косопада е често срещан проблем, може да засегне всяка възрастовата група. Човек може да избира между различни лечение, според препоръките на лекаря.
Чудите се да решите между операция или нехирургична процедура и двете имат своите характеристики. Но независимо дали става дума за нехирургична процедура или операция, основната цел е постигне на желаните резултати.
Когато консервативното лечение не дава резултати, тогава насреща идва присаждане на коса.

Операцията присаждане на коса е за възстановяване на косата както при при мъжете, така и при жените. Процедурата по възстановяване на косата се извършва чрез трансплантиране на присадки от областта донор в областта с липсваща коса. Присадките могат да се извлекат чрез два метода – Fue (извличане на фоликуларни единици) и Fut.

Присаждане на коса - постоянно решение ли е при косопадКогато става въпрос за Fue метода, има по-бързо възстановяване, не остават видими шевове, относително безболезнена процедура.
За екстракция се използват специални микро инструменти.

При Fut процедурата лекарят прави разрез лента от скалпа от зоната донор и се селектират отделни присадки. Ще имате видим линеен белег и усещане за стягане в задната част на главата.

Не всеки може да се окаже добър кандидат за присаждане на коса. Трябва да имате реалистични очаквания, преди да преминете процедурата.

Всеки има определено количество донорска коса, която може да се използва за присаждане и различни проблемни зони.

Най-добрите кандидати за присаждане на коса

Това са мъжете, които са загубили косата си поради мъжки тип опшешивяване, които имат реалистични очаквания и разбират, че косопада на останалата коса може да прогресира. На някои мъже се предписват допълнителни медикаменти и добавки след операцията, за да запазят косата си.
Подходящи за присаждане на коса са мъжете, които се интересуват трансплантиране на коса, за да подобрят външния си вид, мъже, които са били плешиви от много години.
Също така мъжете и жени, които имат загуба на коса, причинена от травми или изгаряния и които са загубили косата поради други козметични процедури.

Присаждане на коса постоянно решение ли е при косопад?

Присажане на коса е за постоянно, ако се прави на скалп без налично заболяване и ако пациентът не страда от никакво друго заболяване, причиняващо косопад. Зоната донор е устойчива на дихидротестостерон, който е отговорен за косопада. След като веднъж се присади коса тя остава на едно и също място до края на живота.

Каква ще бъде ползата от присаждане на коса?

Ползите от една такава процедура са :
Естествена коса
Резултатат за цял живот ( ако присаждането е направено от опитни специалисти и лекари)
Добър ефект и инвестиция ( пациента трябва да спазва всички съвети след операцията предоставени от доктора, за да осигури добри резултати).

Правилният и добър доктор сертифициран по присаждане на коса е най-доброто решение, което може да ви помогне да получите резултата от операцията, които желаете и може да се постигне в зависимост от индивидуалните особености. Какво трябва да направите – просто се обърнете към правилният доктор, следвайте правилно инструкциите след операцията и се грижите добре за присадената коса и скалп.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *