Присаждане на коса жени

Присаждане на коса от тялото
Присаждане на коса от тялото – какво трябва да се знае
октомври 12, 2018
Защо може да не сте подходящи за присаждане на коса
Защо може да не сте подходящи за присаждане на коса?
октомври 21, 2018

Присаждане на коса жени

Присаждане на коса жени

Присаждане на коса жени

Сигурно се чудите дали косопада при жените е често срещан проблем?

Статистиката показва, че проблема с косопада не се среща рядко при жените.

Какво е нормално количество коса при жените, което да пада?

Средно на ден човек губи от 50 до 100 косъма. Забележите ли, че загубата на коса е повече от нормалното, например ако на възглавницата сутрин или по време на душ косата пада в по- големи количества.
За една от основните причини на косопад при жените се смята женският косопад по наследство, известен като андрогенетична алопеция.
Други причини, които водят до косопад при жените са стрес, наличие на някакво заболяване, стрес, строги ограничителни диети. По време на бременност, проблеми с щитовидната жлеза или други хормонални промени може да се появи косопад.

През целия живот на жената косопад може да има заради колебанията в нивата на хормоните (например както споменахме след бременност, косата всъщност се възвръща до малко по-рядкото си състояние преди бременността), при менопауза, и др.
Въпреки това, при андрогенният косопад, състоянието е генетично и необратимо. Има случаи на изтъняване на косата или появата на оплешивели петна, които са временни, а за възстановяването на косата има нужда от специална козметика. Когато загубата на коса е за постоянно присаждането на коса е една от малкото налични възможности и често е най-добрата.

При наследственият косопад жените имат чувствителност към хормона дихидротестостерон (ДХТ). След като това генетично състояние стане активно ДХТ се свързва с податливите космени фоликули, разположени около темето на скалпа, отпред и отстрани.
Това е постоянно състояние, което постепенно се влошава с времето, ако няма навременна намеса. Заедно с изтъняването на косата и намаляването на обема, скалпа в горната част започва да става видим.
Понякога повишеният косопад, който продължава няколко месеца, може да показва наличие на състояние наречено телогенен ефлувиум. Това състояние се предизвиква най- често от стрес – било физически или емоционален и при генетично предразположение може да утежни съществуващата загуба на коса.
Важното е навреме да вземете мерки и да посетите лекар специалист, за да получите професионално мнение и помощ. Може да ви назначат лекарства за мазане или впръскване, заедно с продукти подпомагащи растежа на косата.
Фактът, че скалпа започва да прозира яв горната част на главата се предполага, че е генетичен проблема , но е важно да се изясни дали има други проблеми, водещи до падане на коса. След като това бъде направено, лекарят специалист ще подбере подходящото лечение.

Присаждане на коса жени

Дали е нормално при значителен косопад една жена да не се чувства добре?
Тъй като външният ни вид е бил винаги от значение, когато една жена преживее косопад това може да засегне самочувствието, чувството на непривлекателност и т.н.

Интересен факт от едно изследване е, че освен наличието на ясна връзка, хората с определени видове автоимунна алопеция може да са по-склонни да развият заболявания на щитовидната жлеза.

Сигурно се чудите какво представляват автоимунните заболявание?!

Имунната система защитава човешкото тяло от болести и инфекции. Когато се появи проблем с нормалното функциониране на имунната система, намалена или повишена активност, могат да възникнат здравни проблеми.
Когато има ниска дейност на имунната система се намалява способността на организма да се бори с инфекции.
Когато имаме свръх активност, тогава може да се появят автоимунните заболявания, но все още не се знае как се случва това. Тялото започва да атакува собствените си клетките в случая на алопеция ареата – космените фоликули.
Леките и умерени форми на алопеция ареата,които причиняват кръгли плешиви петна само на скалпа, има възможности за лечение. Въпреки, че лечението на тоталната алопеция има ниски успехи, се разработват нови терапии.

Лечението на женския косопад с персонализирани планове за лечение може да доведе до окуражаващи резултати.
Може да се прилагат определени спрейове, лосиони, медикаменти.
Присаждането на коса може да бъде полезна опция при жените в случаите на травми, рядка по рождение коса или висока предна линия на косата.
При травми, там където фоликулите са повредени или разрушени от възпаление, дали е възможна процедурата трябва да се реши от лекаря.

Възможно ли е присаждане на коса за жени?

Може да се присажда коса и на жени, но процедурата е малко по-различна и по-сложна в сравнение с мъжете и може би това е причината, поради която процедурата е известна повече при мъжете.
Дали може да се извърши присаждането зависи от вида косопад на жената, добра опция ли ще бъде операцията и какъв успех ще има. Причината, поради която е популярна сред мъжете, е, че наследственният косопад, андрогенетичната алопеция, се проявява по различен начин в случаите на плешивост при мъжете, в сравнение с жените.
И при мъжете и при жените това състоянието предизвиква оредяване на косата, което засяга само горната част на главата, но при мъжете оредяване има в много различни области, на темето, отпред и докато косопада продължава това може да доведе до евентуално оплешивяване.
При жените се наблюдава общо разреждане, което се проявява в горната част на главата и отпред отстрани и рядко води до оплешивяване. Жените по- лесно забелязват признаците на косопад и рядка коса, например когато се връзват на опашка, оредяване отпред и отстрани.

Мъжете се подлагат на присаждане на коса, за да възстановят зоните на темето или линията на косата, а фоликули се взимат от тила или отстрани на главата, известни като “донор”. След това се трансплантират, за да се допълнят зоните със загубена коса.
При жените, тъй като зоните с оредяла коса може да са по- обширни, може да е необходимо взимането на по-голямо количество фоликули от донорската част, за да се запълнят областите със загубена коса. Когато участъка за покриване е по-голям, ще има нужда от по-голямо количество присадки, и операцията ще отнеме повече време.

Присаждане на коса жени

Как може да се извърши присаждане на коса на жени?

След консултация с лекар, при липса на състояния противопоказни за операция и след оценка на косопада, състояние на скалпа, се определя дали е подходяща операцията присаждане на коса. Продължителността на една такава процедура обикновено отнема около 5-9часа. Присаждането на коса с fue техниката, отделните присадки с фоликули се събират директно от донорската част. Изтеглянето става директно от скалпа. След това присадката се присажда вмнимателно в областта с загуба на коса. След това частта от главата където са взети присадките се превързва се и с това приключва операцията. След един се отстранява превръзката, измива се внимателно косата. Ще ви дадат указания за грижите и какво да използвате за възстановяване. След това ще чакате да порасте новата коса, което отнема месеци.

Присаждането на коса може да има ограничения при жените, заради разликата в косопада при жените и при мъжете, косопада се проявява по различен начин при всеки пол. При мъжете оплешивяването е по- сериозно, може да доведе до умиране на космения фоликул, което фактически не се поддава на никакво лечение. При жените това може да не се случва, което означава, че лечението на косопад, зависи разбира се от неговата форма и причина може да има резултати. Възможно е както преди, така и след операцията да се препоръчат медиакменти, като част от продължаващата грижа, за да се запазят резултатите и да се предотврати отередяването на околнтата коса около присадената коса, това е опция, която първо трябва да се проучи.

Женското оплешивяване или рядката коса при жени е нарастващ проблем в различни възрасти.
Статистиката показва, че процентът на жените под 50 години с някаква форма на косопад е нараснал с около 30% през последните десет години, а жените на възраст от 25 години също могат да бъдат засегнати. При жените има тенденция да има дифузно оредяване, като цяло косата започва да става по-тънка по целия скалп и не се проявява непременно плешиеи участъци.

При някои състояния на загуба на коса жените са принудени да използват и перуки. В днешно време обаче се предоставят повече възможности за борба с косопада, които могат да се прилагат и които могат да доведат до естествени и постоянни резултати. Присаждане на коса жени набира също популярност, не само при мъжете и много жени все по-често се обръщат за такъв тип процедура за постоянно възстановяване на косата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *