Операция Присаждане на Коса

blank
Неуспешно присаждане на коса
март 24, 2019
Присаждане на коса , присаждане на брадa
Присаждане на коса и присаждане на брада – прилики и разлики
август 2, 2019

Операция Присаждане на Коса

Операция Присаждане на Коса

Операцията за присаждане на коса е процедура, при която косата се трансплантира от една част на главата (донорно място) в друга част където има нужда (мястото на получател). Използва се предимно за лечение на страдащи от мъжки тип опшеливяване, понякога и при женска загуба на коса. Процедурата може да се използва и за лечение на други състояния, като някои форми на алопеция или за запълване на белези, причинени от инциденти или  за коригиране на предишни операции.

При наследствената загуба на коса, донорското място е стабилно (устойчиво на въздействието на генетичното оплешивяване) присадките, съдържащи от 1 до 4 космени фоликула се присаждат в областите с липсваща коса.

Операция Присаждане на КосаОперацията изисква опитен лекар и екип,  да бъдат в състояние да извличат присадките, да създават канали, без да ги увреждат или да създават неестествен вид. Затова силно е препоръчително внимателно да се изследва работата и опита на лекаря, преди да вземете решение.

В един момент от проучването може да се чудите какъв точно ще бъде успехът на присаждане на коса. Отговорът не е много лесен, при определяне дали операцията ще бъде успешна или не,  различни фактори играят роля.

Бихте искали след присаждане, косата ви да изглежда колкото е възможно по-естествена. Трябва да имате в предвид, че цената не е фактор, избягвайте изключително евтини оферти.

Направете изследванията си и изберете лекар и клиника с добра репутация, опит.

Това премахва някои от по-очевидните фактори, които биха могли да повлияят на резултата.

Ако лекаря с екипа имат опит, може да очаквате голяма успеваемост, въпреки, че има случаи в които не всичко зависи от тях.

Други редица фактори може да повлияят на растежа на косата, като:

Цялостното здраве на пациента (може да има основно здравословно състояние, което да засяга косата)

Възраст на пациента

Колко добре пациентът се грижи за присадената коса и следва инструкциите  за последваща грижа

Други влияещи фактори

Процедурата FUE по принцип е по- трудна техника от FUT. Това е така, защото се отделя значително повече време за събиране на присадките, както и трудността да се знае положението на космения фоликул.

Когато косата започва да се появява

Може да имате успешно присаждане на коса с добре оформена линия на косата според лицето при добре подготвен и опитен лекар и екип. След някои присаждания може има белези ( в донорската зоната след процедура FUT).

Постигането на естествен вид на присадената коса е трудно умение, затова винаги е добре да поискате предварително да видите снимки преди и след на пациенти на клиниката.

Основният фактор за успешно и безопасно присаждане на коса винаги ще бъде умението и опита на лекаря и екипа. Уверете се, че избирате внимателно, тъй като това е голямо решение и е важно. Това е решение, което може да окаже огромно влияние върху живот ви след присаждане на коса.

Трябва да се говори и да се знае за необходимостта да се направи правилният, внимателен и информиран избор. Когато има добър лекат, който се е доказал и има доказанаи резултати, няма проблеми по отношение на пациентите, може да се очаква голяма успеваемост. Според повечето лекари по присаждане на коса, това, което наистина има значение е удовлетвореността на пациента. Ако пациентът е доволен от резултата, това означава, че операцията е била успешна.

Как преди са се справяли с оплешивяването ?

Не е изненадващо, че хората са имали проблеми със загубата на коса от дълъг период от време и са стигнали дори до крайности, за да го предотвратят. За съжаление много от методите в миналото  са били не съвсем ефективни и не много приятни. След като прочетете статията, може да се окажете с ново виждане за чудесата на съвременната, модерна медицина и техники за възстановяване на коса.

Египтяните

Първият опит за лечение на косопад е намерен в древен египетски документ, наречен папирус Еберс и датира от 1500 г. пр. Хр. Това включвало втриване в скалпа на смес от мазнини на различни животни – крокодил, хипопотам, котка, змия.

След това когато разбрали, че успех нямало, се започнали да носят перуки и фалшиви бради, за да симулира космат вид.

Гърците

Самият Хипократ, човекът, извествен като баща на медицината, е бил измъчван от мъжка плешивост и е търсил изцеления. Той е смесвал една малка отвара, съдържаща червено цвекло, хрян, подправки, опиум и я втривал в скалпа. И това нямало ефект.

Продължавал да търси лекарство против оплешивяване и забеляза, че евнусите (кастрирани мъже) не страдали от загуба на коса. Не смятаме, че идеята се е възприела, доста радикално лечение.

Операция Присаждане на КосаРимляните

Гай Юлий Цезар също се е борил с мъжкият тип оплешивяване и това много го засягало. Изпробвал е много, но нищо не можело да покрие нарастващото плешиво петно, трябвало да опита нещо друго.

Смята се, че Клеопатра, неговата любовница, е предложила някакво домашно лекарство ( не сме сигурни за точният състав).

В крайна сметка след като е опитал всичко възможно и не видял някакъв резултат, той започнал да носи лавров венец, който сега е емблематичен образ.

Китайците

В древен Китай дългите, копринени коси се срещали както при жените, така и при мъжете, често косата била вързана по различни начини. Поддържането на здрава коса, без наличие на косопад със сигурност е било за предпочитане. Според енциклопедията на косата, предпочитана терапия за китайците било смес от масло от шафран, розмарин, билки и някои животински органи.

Британците

През 19-ти век, доста типично за британската мода, хората използвали чая като решение за падащата коса и оплешивялата глава. Натърквали студен индийски чай и лимон в скалпа си, надявайки се на най-доброто.

По тези начини древните са опитвали най-странните лечения за загуба на коса.

Как най- ефективно да спра да губя косата си?!

Защо професионалните съвети могат да ви спестят пари и време.

Ако започнете да губите коса или сте плешив, тогава първото нещо което ще наравите е да потърсите информация и помощ в търсачката. При което ще бъдете претоварени с повече от стотици резултати. Но кой има наистина време да мине през всички тези сайтове и да ги изучава?!

Част от резултати ще бъдат от сайтове на клиники, форуми за косопад, блогове и т.н. Трябва внимателно да отбирате информацията, защото не всяка информация, която се публикува е на 100% вярна.  Могат да се предлагат лоши съвети,  други сайтове ще предлагат непроверени билкови отвари и лекарства.

Темата за косопад и плешивостта засяга тези, които се борят със загубата на косата си. Те са отчаяни да намерят решение, те могат да изберат скъп трик, който ще им струва много пари.

През последните години сме свидетели, че има редица продукти за косопад, които да посрещнат почти всеки бюджет, като много от тези продукти се насърчават да се закупуват, за да предотвратят загубата на коса и / или да възстановят загубената коса.

Въпреки това, че харчите купища пари за тези продукти, в крайна сметка вероятно ще откриете, че проблемите с косопада продължават и някои от тези непроверени продукти могат дори да доведат до странични ефекти.

Достъп до професионален съвет при загуба на коса

Как да спрем загубата на коса – професионалните съвети могат да ви спестят както пари, така и време. Но лесно ли е да получите достъп до съвети от професионалисти при загуба на коса?

Операция Присаждане на Коса

Операция Присаждане на Коса

Да, ако се свържете с точните специалисти с дългогодишен опит, доказани резултати, работещи коректно и имат доволни пациенти.

Всъщност е важно да се оцени, че когато става въпрос за косопад, няма просто решение, защото всички хора са различни и косата може да пада поради различни причини.

Също така е важно да се разбере, че загубата на коса също може да бъде и симптом на някакъв друг проблем, затова е важно да се консултирате с професионалист, който да предостави индивидуален план за лечение на загуба на коса или ако е нужно комплекснос няколко специалиста.

Кой е най-подходящият план за лечение

Специалистите към които ще се обърнете за присаждане на коса трябва да имат добра практика и да ви помагат от първоначалната консултация, за да се определи най-подходящият план за лечение, последван от анализ на косата и тестове. Това се прави преди присаждане на коса. Има и други методи за справяне с косопада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *