Неуспешно присаждане на коса

след присаждане на коса
Какво е важно след присаждане на коса ?
февруари 10, 2019
Операция Присаждане на Коса
Операция Присаждане на Коса
май 25, 2019

Неуспешно присаждане на коса

Косата – има нещо специфично в нея и когато започнем да я губим, виждаме промяна, която никак не ни се харесва.

Но колко може да бъде неуспешно присаждане на коса?!

Променяме се, когато започнем да губим косата, започваме да изглеждаме по- възрастни. Има вече напреднали процедури за присаждане на коса, които помагат на хората, за да възстановят загубената коса.

Присаждане на коса е процедура, която трябва да се извършва от лекар специалист с опитен екип!

Обикновенни хора без нужното образование не могат да ви присаждат коса, трябва да бъде с лекар, но не от всеки лекар също може да бъде извършена операцията. Процедурата изисква високо ниво на умения, естетично око, опит, за да се получат най-добрите и естествени резултати.

Неуспешно присаждане на косаНаучете дали доктора се фокусира единствено върху присаждане на коса или също така извършва и други процедури. Лекарите, които се концентрират само върху присаждане на коса, имат много повече опит и познания за присаждането на коса.

Именно за това има и специални асоциации, създадени да съберат на едно място само доказани и с нужният опит лекари специалисти, които може да извършват операции за присаждане на коса.

Ако обмисляте да пътувате, за да се подложите на трансплантация на коса, трябва предварително да изпратите снимки за онлайн консултации за присаждане на коса.

И ако говорим за гаранции, избягвайте подобни обещания. Никога не трябва да се предлага гаранция за процедурата присаждане на коса, защото, в действителност, е безполезно и служи само за създаване на фалшиво чувство за сигурност.

Гаранцията, която може да се дава на пациента е, че ще се свърши най-добрата работа, която може, защото реалистично това е всичко, което може законно да се предложи.

Добре е всеки един лекар да задава на своите пациенти въпроса “Какво знаете за присаждане на коса?”. По този начин може да научите повече за пациента. Получава се директен поглед върху това, което пациента мисли, че знае за самата операция, а също така се разкрива какво смятат, че може да им се осигури. Ако не се добие представа за очаквания на пациента, тогава следващото запитване трябва да бъде:  “Какви са очакванията Ви ? “

Два метода за присаждане на коса се използват : 1.Екстракция на фоликули (FUE) и 2. Трансплантация на фоликули (FUT) – метода на лентата. Качеството на присаждане на коса зависи предимно от уменията и опита доктора и екипа, с които работи.

Техниката FUT винаги оставя забележим белег отзад на скалпа и деформира косата. Процедурата  включва отстраняване на кожа отзад на главата, след това се разрязва на присадки, които след това трансплантират където е нужно. Отделно след това ще има болка от разреза и по- дълго възстановяване.

Причини, поради които някои извършват FUT присаждане на коса, е по-кратката продължителност и може да не се бръсне цялата главата.  Но белезите след това често се нуждатя от корекция. Още по-лошо е че присадената коса може да бъдат очевидна и ще има нужда  от корекция след това.

Лекарите и техните екипи могат да дадат естествено изглеждаща коса, която се слива с оригиналната като се използват на най- добрите техники за присаждане на коса, като извличане на фоликуларна единица или FUE.

Това за сега е най-добрият начин за възстановяване на изгубената коса.

При FUE се извличат отделните фоликуларни единици ( присадки) директно от скалпа и след това поставянето където е нужно. Като цяло FUE присаждането отнемапо- дълго време, трябва да сте готови да седите по- дълго време. Но резултата обаче си заслужава, когато си в опитни и сигурни ръце.

Модела на растеж на косата по- принцип не се деформира, тъй като мястото на екстракция е дифузно. Присадената коса остава незабележима, дори FUE техниката се иползва за коригиране на стари белези и корекция на неуспешно присаждане на коса.

Неуспешно присаждане на косаПри присаждане на коса здравите фоликули от донорската област се трансплантират в оплешивяващата зона, като донорската област е задната част на главата, защото там косата е генетично устойчива на оплешивяване и има нужната текстура, за да направи крайния резултат естествен.

Когато човек реши да си присади коса, не взима лесно решение, защото има различна информация и е важно да изберете правилното място за вас. Това е мястото, където честността и компетентността на лекаря заемат място, защото присаждането на коса не е само механично извършване на операцията, но и разбиране нуждите на пациента. В зависимост, но в повечето случаи може да се приключи от един път, но има случаи, при които трябва да се върнете за втори сеанс.

Присаждане на коса – това е свързано с естетиката също, защото ако резултатът не е правилен, тогава цялата процедура е неуспешна и понякога е много трудно да се коригира. През последните години стана достъпна процедурата, но има случаи особено в Турция, където в така наречените технически клиники ( лекари не работят, а екипи само ) цената да е толкова ниска, че всъщност е смешна. Вече и в България има клиники, които наемат такива екипи и предлагат ниско качествени присаждане на по- ниски цени.

Но в такива технически клиники за съжаление резултатите не са добри и много от пациентите  в крайна сметка развиват инфекции,  неправилен растеж, белези, заразяване с кръвни инфекции от различен характер ( поради ниската хигиена, стерилизация).

Не трябва да се забравя, че това е кръвна операция, използва се упойка и в никакъв случай не би могла да се провежда без наличие на лекар.

Резултата от присаждането на коса ще промени живота ви.

Въпросите които трябва да зададете преди да си направите операцията:

Кой е лекарят, които ще извършва операцията или цялата операция ще се извършва само от екип?

Има ли лекаря нужните документи да извършва присаждане на коса?

От колко години извършва операции?

Ще бъде ли възможно да се говори с бивш пациент?

Много хора се подмамват по изключително евтини присаждания, голяма част от офертите идват от технически клиники в Турция ( оперират само екипи, без лекари) или техни комисионери в България, които дори предлагат и нелегално присаждане в България.

В България две са клиники по присаждане на коса, в които работят лекари, а в Турция клиниките са няколко, в които работят доктори и те извършват операциите със своите екипи, на ниво са, с достъчно доказан опит, които също предлагат достъпни цени и дават много добри резултати.

Това е много деликатна и специфична процедура и не може да се прави без лекар.

Присаждане на коса изисква практика, дисциплина, естетични познания и умения. Присаждане на коса на грешното място ще струва след това много скъпо.

Излиза скъпо да се коригира лошо направено присаждане на коса, и понякога проблема остава постоянен.

Един чове решава да си присади коса с единствената цел да не бъде повече плешив и с надеждата да изглежда по-млад. 

Въпреки това понякога неуспешно присаждане на коса може да  предизвика проблеми. Когато трябва да се поправи лоша трансплантация се срещат множество проблеми, понякога обаче ситуацията е толкова лоша, че дори най- добрият лекар може да не е в състояние да поправи проблема.

Хората, които са имали неуспешно присаждане на коса, са ядосани и недоверчиви, така че трябва да са с ясни очаквания, тъй като доктора е изправен пред редица предизвикателства и няма как да направи чудеса.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато решите да направите присаждане на коса.

Неуспешно присаждане на коса Когато се подложите на операция при опитен лекар и екип, възможността за усложнения, произтичащи от процедурата, са минимални и има лекарства, с които да се контролират. Но ако попаднете на операция без лекар и без нужният опит, шансовете за грешки са големи и ще платите после скъпо за това, в случай на спешност няма кой да ви помогне или да вземе нужните мерки. Затова подберете внимателно лекаря и клиниката, които да отговарят на стандартите.

Бързо се превръща в мит косопада, защото с присаждане на коса при правилният лекар и екип, резултатите ще изглеждат естествено и ще можете да си върнете доверието.

Ако се интересувате от присаждане на коса без усложнения и за да избегнете неуспешно присаждане на коса избирайте мъдро къде са подложите на операция – избирайте докторска клиника, в която доктор извършва операциите с екипа си, има нужният опит, квалификация и сертификати за присаждане на коса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *