Митове за присаждане на коса

Присаждане на коса - постоянно решение ли е при косопад
Присаждане на коса – постоянно решение ли е при косопад?
ноември 1, 2018
blank
Оплешивяването е факт, решението – присаждане на коса
декември 10, 2018

Митове за присаждане на коса

На много хора присаждане на коса може да помогне да възвърнат косата си и оплешивялата глава вече да не бъде плешива.

Ако косата на теме е оредяла или липсва коса отпред и това предизвиква притеснения , то присаждане на коса може да бъде един от начините да се почувствате по-добре и да бъдете удовлетворени от начина, по който ще изглеждате, но за това дали може да стане операцията, може да стане ясно само след консултация с лекар.

Какво ще се случи в операцията?

Първо е подготвката за самата операция, като се почиств скалпа, слага се упойка , инжектират се лекарства.
Доктора избира метода , по който да направи операцията. Основните методи за присаждане на коса са два – FUE и FUT. Най- предпочитан и използван е метода FUE,който може да се извършва по няколко начина.

С FUT техниката доктора ще премахне кожа със коса от задната част на главата, следва зашиване на скалпа и екипа разделя лентата на присадки с по няколко косъма. Количеството и вида на присадките, зависят от структурата,вида, цвета на косата и големината на зоната.

Митове за присаждане на косаКогато операцията се извършва с FUE метода, който е най- често използван вече, добре е да се подстриже косата преди операцията и безпроблемно да може да се премахнат фоликулите.
След това присадките с фоликули се подготвят за трансплантиране, като предварително доктора създава процепите внимателно, за да се поставят в тях присадка една по една, за процеса на засаждане се изисква пощмощ от екип екип .
Различно е времето, около 5 до 8 часа ще отнеме
цялата процедура, това зависи от броя на фоликулите, които ще се засаждат.

Какво да се очаква ?

След такава процедура може да очаквате в рамките на 2 – 6 седмици опадване на присадената коса, като нов растеж ще започнете да забелязвате след няколко месеца.

Какви са рискове и колко ще струва присаждане на коса ?

Каква ще бъде цената за присаждане на коса зависи от колко фоликула ще има нужда да се трансплантират и колко големи са зоните без коса.
Какви ще бъдат рисковете?
При всяка една операция има рискове, така е и с присаждане на коса, има известни рискове – това може да бъдат белези, инфекции, кървене. Но в сравнение с други естетични операции, рисковете тук са минимални, при условие, че операцията се провежда от доказани лекари специалисти с нужен опит.

Какво ще се случи, когато искате да се подстрижете?

Едно от първите неща, които много хора искат да направят след като си трансплантират коса е да си направят нова прическа, нов стил. Но има няколко неща, които трябва да се отбележат, преди това.
Какво да правите през първия месец след присаждане на коса?
Един месец след операциятя, това е времето, през което трябва да обръщате внимание на косата си. През това време естествено развиващата се коса ще започне да расте. Трябва да е приключило възстановяването на скалпа, за да отидете отново на фризьор. Ако скалпа не се е излекувал напълно, изчакайте преди да решите да посетите фризьора.

Най-подходящи прически след присаждане на коса
Стила на прическата, която ще изберете в крайна сметка зависи от вас и от вашите предпочитания. Може да изберете къса подстрижка или по-обемна прическа. По- дългата коса ще помогне да се покрият донорските зони. Ако не може да определите каква с прическа ще изглеждате добре след присаждането, най-добре се доверете на вашият фризьор, особено такъв който има опит с трансплантирани коси.

От значение е да изчакате до четири седмици след процедурата, преди да започнете да използвате гелове, вакси. Избягвайте да изсушавате косата със сешоар след душ, бъдете внимателни, тъй като скалпа може да е все още чувствителен. Няма да се наложи да се откажете напълно от всички продукти за коса, но преди това ги изпробвайте на малки участъци.

Хора, страдащи от косопад, може да се обръщат за присаждане на коса, за да си възвърнат доверието. Независимо дали сте работили с най-добрите хирурзи за коса или сте имали най-добрата трансплантация на коса, важно е да се уверите, че скалпа ви е излекуван преди да се подстрижете или преди да използвате стайлинг продукти. Нека скалпа отдъхва за известно време и трябва да знаете, че един ден ще може да правите всичко, което искате с новата си коса. Изисква се определено време.

Общи митове за присаждане на коса

Митове присаждане на косаАко мислите за присаждане на коса, сигурно сте направили много изследвания по въпроса. Натъкнали сте се на различни факти, които може би са ви изплашили от подлагането на присаждане на коса. Това, което виждате онлайн като информация, може да не е вярно. Ето няколко често срещани митове за присаждане на коса, на които не трябва да вярвате.

Мит 1
Присаждане на коса трябва да се направи когато напълно олешивея.
Не е нужно да чакате докато напълно оплешивеете, тъй като може да стане късно за това и да се окажете неподходящи за присаждане на коса.

Ако сте прекалено млади и нямате видимо оредяване или оплешивяване може да нямате нужда от присаждане на коса.
Много хора вярват, че е по-добре да си присадят коса ,когато са по-млади, отколкото когато са по-възрастни. Когато сте млади моделът на косопад може да бъде труден за прогнозиране. Добрият специалист може да разбере най-добрия начин присаждане на коса.

Мит 2
Ще има видими белези
След процедурата е нормално да мислите, че ще имате белезите от присаждането. Ако операцията е извършена от уважаван и доказан лекар и екип по присаждане на коса с техниката Fue, видими белези не се наблюдават. Клиники и непрофесионални екипи, които предлагат присаждане на коса и извършват такива, използват стари техники, нямат нижният опит, могат да ви оставят с видими белези. Затова се доверявайте на доказани клиники с добра репутация и сертификати, които използват нови и безопасни техники, съобразени със състоянието на пациента.

Мит 3
Присаждането на коса е болезнено
Един от най- разпространения мит е че присаждане на коса е болезнена процедура. Истината е че по време на операцията повечето пациенти всъщност не чувстват нищо. Преди операцията за възстановяване на косата ще бъде използвана локална упойка. Първоначално може да почувствате болка след това нищо няма да усещате.

Много хора се колебаят след това, което четат в интернет. Но ако знаете кое е вярно и кое не е, наистина може да помогне да в решението ви за процедурата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *