Косопад след присаждане на коса. Какво да правя?

резултата от присаждане на коса е след една година, успеха от присаждане на коса зависи не само от доктора и операцията, но и от грижите след това, няма възрастова граница за присаждане на коса
Има ли гаранция за присаждане на коса ?
септември 16, 2018
присаждане на коса
Необходими грижи след присаждане на коса
септември 28, 2018

Косопад след присаждане на коса. Какво да правя?

hair-trans

Може да звучи противоречиво – косопад след присаждане на коса?!

Но няма нужда от притеснения, тъй като е съвсем нормално. Временното явление на шоково падане на косата се среща след операцията.При преместването на косата от задната страна на главата в предната област, част от косата може да опада.
Това явление се нарича шокова загуба на коса. Най-често се среща в зоната на присаждане, но може да се появи и в донорската зона, независимо дали метода за присаждане на коса е FUE или традиционния метод FUT ( Стрип) .
Добрата новина е че шоковата загуба на коса е временна, след което косата отново ще расте.

Причината за косопада не е известна, но има две основни причини. Смята се, че това се дължи на травмата, която се нанася на скалпа.
Травмирането на скалпа по време на процедурата може да доведе до загуба на коса, това е свързано с цикъла на космения растеж и предизвиква преждевременно навлизане на фоликулите във фаза на почивка. Това е причината косата да пада, да има неравен растеж и временно да спре растежа на коса, след което растежа на косата се завръща след около три месеца след операцията.
Втората причина вероятно се дължи на намален кръвен поток или на възпалителната реакция на организма след операцията. Операцията е вид травма за тялото ни и се опитва да поправи щетите, като привлича различни фактори и клетки в зоната където е травмата и това може да засегне по-слабо съществуващата коса.

Падането на косата след присаждане на коса е нормално и е начина по който тялото реагира на травмата, получена по време на процедурата.

Преди процедурата може да ви препоръчат как и с какво да поддържате косата си преди и след операцията за присаждане на коса.
Важното е винаги внимателно да се следват инструкциите от доктора както преди, така и след операцията.
Грижите са задължителни за след присаждане на коса. Трябва да обръщате специално внимание на грижите след операция.
Някои от етапите, които трябва да се вземат в предвид са:
Мийте косата внимателно
Въздържане от алкохол, тютюнопушене в продължение на няколко седмици, така че да няма отхвърляне на присадките

Медицинските умения, знания, навремена реакция и подходящите грижи са препоръчителни и ще подобрят значително както периода на възстановяване, така и крайните резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *