Колко струва присаждане на коса ?

Андрогенна алопеция и как присаждане на коса
Андрогенна алопеция и как присаждане на коса помага
април 9, 2020
Недостатъци на метода DHI присаждане на коса
април 17, 2021

Колко струва присаждане на коса ?

присаждане на коса цена

Струва ли си присаждането на коса ?

Това вероятно е един от въпросите, който е в най-горната част на вашия списък с въпроси, които са свързани с присаждането на коса. Или пък може би не е….. а може да е веднага след въпроса “Има ли много болка” ? Отговорът на това, между другото е много прост и дори не съответства на това, което си мислите.

Когато мислим за нещо “дали да го направя”, особено когато става дума за медицинска процедура, обикновено се замисляме за разходите за процедурата, необходимото време, което трябва да се отдели.
След това може да си помислите: “Какъв ще бъде крайният резултат, как операцията ще се отрази на моя живот, как ще се осъществи възстановяването и т.н.?” Това са напълно нормални въпроси, които могат да ви се въртят в главата, преди да се решите и да се съгласите на каквато и да било процедура.

присаждане на коса ценаПрисаждане на коса може да струва хиляди левове или евро, цените са различни в зависимост, от това къде ще се направи присаждането, от държавата, от лекаря, ниво на подготовка, клиниката легална или нелегална, метода и др. фактори.
Освен това самата процедура отнема доста време: продължава около 6-8 часа, а окончателните резултати са след около година, понякога може и по- рано или по- късно.
Трябва да сте наясно, че както всяка друга операция, ще имате нужда от няколко дни възстановяване, но в сравнение с други операции и процедури, тази е с кратък и по-лек период на възстановяване, с минимални усложнения и рискове, когато операцията е протекла с опитен и сертифициран лекар в лицензирана клиника. През това време ще ви бъде препоръчано да си почивате и да не се занимавате с активни и тежки дейности.

Операцията за възстановяване на косата определено си заслужава. Има толкова много щастливи и доволни пациенти. Въпреки това, операцията за присажданена коса се извършва само ако кандидатът е подходящ и има шансове за успех.

Ако вашето състояние и оплешивяването ви притесняват, отрицателно влияят на вашето самочувствие, имате намалено самочувствие или по някакъв начин това засяга живота ви и вие сте подходящи за трансплантацията, тогава определено трябва да го направите, трябва да вземете тази стъпка.

Всяко нещо свързано с присаждане на коса, не е евтино. Просто помислете за всичко, от което се нуждаете за правилното присаждане, за да бъде успешно.
По време на операцията доктора и асистентите му се нуждаят от концентрация и търпение.
Трябва внимателно да се събират отделните присадки, така че те да са жизнеспособни след имплантирането им в зоната на оплешивяване.
Целият процес изисква старание и сръчност, изтощително е, изисква се внимание, опит, търпение и артистичност, така че, след това косата да порасте и резултата от процедурата да бъде удовлетворителен.

Известни личности и присаждане на коса

Няма как да не сте чували за спортни звезди и знаменитости, които са с направени операции за присаждане на коса. Вероятно сте виждали техни снимки, клипове и може да видите колко добре изглеждат резултатите им от присаждане на коса.
Вероятно една от най-известната личност с присадена коса в света е английския футболист Уейн Рууни. Информацията, която се разпространява е, че той е направил операцията си за присаждане на коса през 2011 г. , като пише за това в Twitter:
“Просто искам моите последователи да знаят, че съм си направил присаждане на коса. Аз съм плешив на 25 г. така че защо не ?
Аз съм доволен от резултата !

И макар че, може би не е прав, че някой трябва да се оправдава пред обществото и да обяснява защо е решил да се подлага на каквато и било медицинска процедура, но това определено беше в негов плюс.
И от тогава много известни личности започват публично да заявяват, за своите Присаждането на коса. Според слуховете, британският главен готвач Гордън Рамзи, тенис легенда Рафаел Надал от Испания са си направили присаждане на коса.
Не е наша работа да говорим дали са направили присаждане или не, но американският модел и актьор Калум Бест направи три трансплантации на коса и в интервю за уеб сайта на “UK Mail Online” заяви:
Тези процедури напълно промениха живота ми. Те ми дадоха самочувствие и ми позволиха да нося косата по начина, по който ми харесва. Фактът, че все още имам коса, също ми помага да получавам роли във филмите.

Въпреки че не сте световно известни футболисти или актьори, които ще участват на кастинги за роли с великолепните си коси, наличието на здрава коса определено ще увеличи на всеки от вас доверието в себе си.

Какъв е успеха на присаждането на коса?

Процентът на успеваемост на процедурата по метода fue e над 95%, разбира се, зависи дали се прави от добре обучени лекари и в добра клиника, а не от хора, които нямат никаква квалификация и образование.

Мъжкото оплешивяване

Мъжкият тип оплешивяване се предизвиква когато мъжкия полов хормон тестостерон се превръщ в друг хормон, наречен дихидротестостерон или ДХТ.
И поради факта, че оплешивяването е свързано с тестостерона, по този повод, има често шеги, че плешивостта е символ на мъжката сила, на мъжествеността. Това донякъде успокоява мъжете, които преживяват за тяхната плешивост.

Присаждането на коса е индивидуален избор за всеки един.
Въпреки факта, че може да получите отговор на всеки друг въпрос, свързан с присаждането на коса, но отговор никъде и никой не може да даде на въпроса: Струва ли си да го направя ? и
Колко струва присаждане на коса ?присаждане на коса цена

Съвети и предложения:

Може ли да си го позволите ? Не всеки разполага със сумите, с които разполагат знаменитостите, но цените са толкова различни в различните държави и клиники, а и процедурата е станала все по-достъпна. Съществуват клиники и доктори, без необходимият опит и техника, които предлагат присаждане на високи цени, които не отговарят на стандарта. Съществуват лекари и клиники, с добър опит, които работят на не толкова високи цени. Някои обявяват специални промоционални пакети, други обявяват цената на графт.

България

Проучете въпроса сами. В България цената за 1 графт (присадка) започва от 2-4евро.*(1 графт (присадка ) включва от 1 до 4 косъма)

В България явно много модна е станала тази процедура, тъй като се наблюдава в последно време изникването на различни клиники, които предлагат присаждане на коса. Но въпросите, които трябва да задавате на новоизникналите клиники или на тези, които предлагат тази процедура са: 

От колко време се занимавате с присаждане на коса? Кой е лекарят, който ще извървша операцията? Какъв опит има? Какви резултати имате, покажете резултати на ваши пациенти?Има ли международно признати сертификати от съответните организации, удостоверяващи, че може да извършвате присаждане на коса и тясно специализирани ли сте само по присаждане на коса?

Специално от Турция се наемат по нелегални начини медицински сестри и техници. Те нямат право да извършват хирургични операции и това е много опасно, цените които показват са ниски, трябва да се внимава, затова е много важно да питате кой ще извършва операцията ви – лекар или екип, ако е лекар каква е специалността му и има ли право да извършва операции за присаждане на коса. 

Присаждането на коса е специфична процедура, с продължителност 6-8 часа, която изисква специфични умения, знания, опит и един доктор трябва да се занимава само в тази област, защото един лекар не може да извършва всякакъв вид естетични и коригиращи процедури и да е едновременно добър във всяка от тях. Бъдете сигурни, дали операцията ви ще бъде извършена от лекаря, а не само от екип нает от неизвестно къде.

Турция

Турция е една от най- известнта дестинация за присаждане на коса, заради предлаганите добри оферти, приемливи цени, добри лекари с достатъчен опит и техника. Това е една от най-бързо развиващите се индустрии в страната, като през последните няколко години се превърна в дестинация за медицински туристи, които търсят да си направят процедури по присаждане на коса. През последните пет или шест години надпреварата за клиенти надвишава нивото на качество. Обичайна практика е пациентите да се срещнат с лекаря само за консултация преди операцията, накрая се оказва, че операцията в действителност се извършва само от техници.

При легално работещите клиники и сертифицирани доктори цената за 1 графт (присадка) започва от 1-3 евро (зависи понякога докторите предлагат пакетни промоционални цени).*(1 графт (присадка ) включва от 1 до 4 косъма)

Но тук има едно но…..избягвайте множеството примамливи оферти с много ниски цени от т.нар. технически клиники, които работят нелегално, операциите се провеждат от лица без медицинско образование с повърхностни знания и опит, които не са лекари или с наличен доктор, които единствено провежда консултации, но не и операции.

Не се колебайте между такива клиники, заради цените, отхвърлете тези варианти, ако не искате да заплатите със здравето си и естетически си вид.

Дори да ви предлгат гаранция не се се подмамвайте, това е само докато се съгласите за операция, защото за подобни операции гаранция няма, тъй като имате донорска зона с ограничено количество коса и никоя гаранция не може да ви помогне след това.

Ако ви предложат оферта с присаждане на коса без да е посочено точно и ясно, че операцията се извършва от лекар (Важно ! Не под контрол или наблюдение на лекар, както се опитват да прилагат този трик много клиники или болници). В същото време лекаря трябва да има документ от организации по присаждане на коса.
Ще попитате защо точно от тези организации. Това са международни асоциации създадени и обединяващи само доказали се лекари, които са специалисти по присаждане на коса. Това е един вид гаранция за доктора и неговата работа.

Направете избор въз основа на клиниката, която трябва да бъде лицензирана, а не нелегална техническа клиника,
с добра и приятна атмосфера, приятелски настроен персонал и най- важното професионален и опитен доктор, които да извършва операциите и да има съответните сертификати за това. 
Трябва да почувствате сигурност и че всички вашите нужди и желания са разбрани. При подлагането на операция в чужбина, уверете се, че няма да срещнете езикова бариера, макар, че повечето клиники преглагат преводачи.

Общата стойност на присаждането обикновено включва: консултация с лекаря; диагностични процедури и изследвания; цената за един графт, допълнителни услуги (анестезия, квалификация на лекар, болница и др.). Както вече казахме, много клиники също така обявяват най-ниската възможна цена за малък брой присадки.
Стойността на операцията може да се определя от количеството на косата , която ще бъде присаден, както и от нейната структура и общо състояние. На второ място от необходимия брой процедури- някои имат нужда от повече от една процедура. Разбира се, присаждането на коса не е много евтино, но ефектът от тази процедура е постоянен , за целият живот. Между другото, цената на операцията зависи и от степента на оплешивяване.

Трябва да сте запознати с работата на лекаря и клиниката, да сте видели снимки “преди” и “след” присаждане на коса на техни пациенти, за да имате представа.
Трябва да бъдете подготовени за процедурата. Продължава от 6 до 8 -9 часа, през което време ще бъдете в съзнание под местна анестезия. Присаждането на коса е дълъг процес. Ако страдате от някакви заболявания, задължително трябва да информирате лекаря, ако липсва такъв тогава няма смисъл да рискувате здравето си и да не се подлагате на такава операция, дори и за много ниска цена.

присаждане на коса ценаПрисаждането на коса има и някои противопоказания, като например:
алергия към локалните анестетици;
обострени кожни заболявания на скалпа;
заболявания, които са свързани с нарушения на кръвообращението (например при хемофилия)
захарен диабет;

Бъдете готови да изчакате крайният ефект от процедурата-трябва да изчакате известно време, за да получите забележим резултат. Това време може да отнеме цяла година и повече, просто трябва да водите нормален начин на живот, без да се вглеждате всеки ден в косите си и да се чудете днес какво е станало.

Последваща грижа. След операцията, ще ви се назначат за определен период от време определени лекарствени средства, козметични продукти, добавки.
Ако мислите да правите присаждане на коса, първо се консултирайте със специалист в тази област. Регистрирайте се за безплатна консултация онлайн.
Присаждането на коса е вашето лично решение и никой лекар или клиника за присаждане на коса не може да се опитат да ви принудят да извършите такава процедура.

Процедурата може да отнеме до осем часа

При присаждане на коса пациентите прекарват голяма част от деня си в медицинското заведение и много вероятно ще се нуждаят от приятел или член на семейството, който да ги придружи до вкъщи, когато приключи операцията. Процедурата отнема дълго време, с продължителност от пет до осем часа. Извършва се под местна упойка и пациентите са в удобно положение. Прекарват по-голямата част от деня в гледане на филми, докато си почиват в легнало положение.

Резултатите обаче не са мигновени. Една от най-големите заблуди за присаждане на коса, е че веднага може да имате гъста и и дълга коса. Растежа на новата коса отнеме от няколко месеца до година.

Присаждането на коса може да изглежда напълно естествено – стига да отидете на правилното място.
Кандидатите за присаждане на коса може да са загрижени как ще изглеждат след процедурата, но с опитен екип, главата ви няма да прилича като на кукла. Разумно е да потърсите някой с богат опит в присаждането на коса, ако не желаете изненади и излишна загуба на време, пари и здраве.

Фините нюанси и артистичността, с които се извършва операцията, това е, с което се отличават естествените резултати. Неуспешно извършените трансплантации на коса, са точно както и редица други естетически процедури, когато не не се вземат предвид настоящите характеристики на външния вид на този пациент. Подхожда се по един и същи начин към всеки отделен пациент. Всеки човек независимо дали съава въпрос за мъж или жена, има различна гъстота на косата, дебелина на косъма, цвят на косата, тип коса, линия на косата и др. Всички тези характеристики трябва да се вземат предвид, за да се получи най-естествен външен вид.

Може да загубите повече коса, преди да порастне новата коса. Въпреки че присаждането на коса е процедура с малки рискове, може да има временно изтъняване на косата, зачервяване, изтръпване. Други нежелани реакции включват временно подуване на челото, обикновено за по-малко от седмица и намалена чувствителност на скалпа няколко седмици или месеци след процедурата.
След операцията се наблюдава и шоков косопад, който може да продължи няколко седмици след процедурата и видимия ефект от присаждането на коса, може да се оцени след около шест месеца.

Истинската цена на присаждана на коса

Въпреки че присаждането на коса струва повече от други лечения за косопад, заплащате веднъж еднократна сума, което може да доведе до малко повод за безпокойство. Обаче има какво да се каже за истинските разходи свързани с присаждане на коса.

Много мъже страдат не само от косопад, а и от загубата на увереност, понякога няма значение колко малка е всъщност степента на оплешивяване.
Разбира се, има много методи за борба с косопада, включително и перуки. Те често могат да покрият проблемната зона, но не могат да променят колко уверени се чувствате отвътре. Всъщност много хора, които имат проблеми с косопада или дори липсва предната линия на косата, се чувстват така, сякаш трябва да скрият това с перука или прическа, но често това не върши работи или няма да се чувствате комфортно. Отделно има разходи за поддръжка за този метод за прикриване на плешивостта.

От друга страна, цената на присаждане на коса ще осигури едно трайно решение на проблема с липсващата коса. Няма какво да се прикрива, няма какво да криете. Имате възможност да се върнете към старото си Аз.

Най-значителните печалба, която имат пациентите след трансплантация на коса, са завръщане на самочувствието и освобождаване от тревожността свързана с падането на косата.

Ефективно ли е присаждането на коса?

Въпреки че наведнъж трябва да заплатите по- висока еднократна сума, разходите за присаждане на коса са ефективни и всъщност осигуряват дългосрочни спестявания, ако трябва да се направи съотношение цена-качество. Ако се разгледат внимателно другите методи за възстановяване на косата, например локално лечение с препарати, шампоани, спрейове, лекарства, добавки и т.н, също има разходи, но тъй като не са еднократни и с по- ниска стойност, толкова не обръщаме внимание.

С времето разходите се увеличават, освен това при тези методи резултат може да няма или ако има, може да се върнете в изходно покожение при спиране на лечението и използваните продукти. Цената за присаждане на коса е еднократна и осигурява резултати за цял живот.

При някои пациенти един сеанс по присаждане на коса е достатъчен, при други може да има нужда от повторна процедура за трансплантация на коса. Като втората процедура обикновено е присаждане на коса в областа на темето и горна част на главата.

Все още се чудите колко струва присаждане на коса? При всеки човек косата е различна и всеки случай е уникален, но не е нужно да имате заплата като на футболна звезда, за да имате отново коса.

 

Comments are closed.