За какво да внимаваме при избор на клиника за присаждане на коса в Турция ?

blank
Лечение на Косопад – Присаждане на Коса Съвети
юни 15, 2021
blank
Присаждане на коса методи – истини и заблуди
юни 21, 2021

За какво да внимаваме при избор на клиника за присаждане на коса в Турция ?

избор на клиника за присаждане на коса в Турция

Какво е необходимо да знаете, ако искате присаждане на коса?

Присаждане на коса е широко разпространена процедура в днешно време. Съвременните техники за присаждане на коса позволяват да се постигнат впечатляващи естествени резултати. Периодът на възстановяване след такава операция е кратък, ефектът е невероятен и има все по- достъпни цени за присаждане на коса.
Много българи предпочитат да се доверят за тази процедура на чуждестранни лекари и клиники. Присаждане на коса се извършва в клиники от най- различни страни, но най-често избора пада върху Турция.
Основната причина за този избор са добрите специалисти в областта на присаждане на коса, професионален и дългогодишен опит, цените, налична съвременна техника, обслужване на добро ниво, голяма реклама и като водеща туристическа дестинация.
Преди да изберете къде, в коя клиника, болница, медицински център в Турция да си направите присаждане на коса, е необходимо да се ориентирате не само по цените, също така и по методите за присаждане, при кой лекар ще бъде, има ли нужните сертификати, опит, в техническа клиника или докторска клиника ще бъде, клиниката легална ли е, човека, който ще Ви прави операцията лекар ли е и извършва ли лично операциите по присаждане на коса. Трябва да заявите, че ако има лекар, не желаете само да Ви извършва консултация, но и да извършва операцията по присаждане на коса и трябва да има нужните документи и сертификати за това.

Както казахме присаждане на коса в Турция е много популярна процедура, но наистина качествено и на ниво се предлага в няколко десетина уважавани докторски клиники, където работят лекари специалисти по присаждане на коса, извършващи лично операцията, имащи нужните знания, опит и умения.

Това ще бъде гаранцията ви за успешна трансплантация на коса, при лекари с достатъчно добър професионален опит, използващи най- добрите методи и техники, даващи добри и естествени резултати.
Ще имате възможност да изберете в зависимост от нивото на обслужване и цените, които отговарят на вашите финансови възможности и желания.
Турските лекари са световно известни и признати в областта на присаждане на коса и не само и на тях се доверяват не само сънародниците им, но и чужденци от цял свят, от всички краища на света.
По- голямата част от клиники за присаждане на коса в Турция се намират в Истанбул.

присаждане на косаЗа какво трябва да внимавате при избора на клиника за присаждане на коса в Турция?

Ако искате да запазите нервите си и здравето си, включително и външния си вид, не обръщайте внимание на клиники предлагащи много ниски цени. Това е начин за да ви привлекат като пациент. Известно е, че безплатно нищо няма, така, че не се подвеждайте.
Има риск от измама!
Заедно със сериозните и уважавани клиники и доктори в Турция има много “подземни” клиники и центрове. Също трябва да се вземе под внимание това, че се използват имената на някои големи болници, но болницата няма да поеме никаква отговорност за резултата ви. А дори и да ви дават гаранция, на другият месец или година вече може да не намерите въпросната клиника или център.
Според ISHRS (Международната асоциация за трансплантация на коса ), около 90-95% от всички клиники, центрове за присаждане на коса работят нелегално, това са известните технически клиники, които предлагат много ниски цени, без никаква отговорност за резултата. Операциите там се провеждат от хора с най-повърхностна подготовка, които нямат право да извършват операции, има такива, които дори представят себе си за доктори. Възможно е да има в някои подобни клиники лекар, но той ще проведе само консултация, може да разчертае зоните за присаждане на коса или ще ви кажат, че операцията се провежда от екип под контрол на лекар. Нищо подобно няма, не се заблуждавайте, такива операции не съществуват.
Но хората обикновено не знаят за това.
Не трябва да се забравя, че в подобни технически клиники има риск да се хване някаква инфекция или да се получи възпаление. В тези нелегални клиники няма никакъв контрол. Може да получите заболявания като ХИВ, сифилис, хепатит В, С, инфекция на кръвта и много други.
Дори след операция в подобна клиника да сте готови да заплатите големи суми, за да коригирате щетите, понякога е вече късно и нищо не може да се направи.
По наши и чуждестранни форуми се споделят негативни опити от тези клиники и ощетените пациенти обръщат специално внимание и акцентират върху това. Дори има създадени списъци с качествените докторски клиники и техническите клиники, където операциите са без доктор. Споделят се и много положителни мнения и видео отзиви за лекари, които извършват трансплантации с наистина добри резултати. Има и едно старо маркетингово правило –  че всеки един щастлив клиент ще разкаже на двама или трима други за опита си.

blankИдва момента, в които ще попитате защо има толкова много клиники и няма контрол от страна на държавата и как се позволява съществуването на тези клиники ?

Отговора, е че Турция е голяма страна с около 100 000 млн. население и проследяването и контролирането е много трудно, многобройните варианти на клиники и центрове, които буквално изникват като гъби се дължи на факта, че Турция стана най- предпочитана дестинация от мъжете за присаждане на коса заради добрите лекари и резултати.

В интернет пространството се наблюдава засилена реклама от страна на нелегални технически клиники, които използват социалните медии, фалшиви отзиви и рекламират много ниски цени, използват имената на известни големи болници, или името на определен лекар, който през живота си не е направил дори и една операция по трансплантация на коса, като се заявява, че операциите се извършват под контрол на лекар. Мрежата, която са изградили се разпространява навсякъде, тъй като във всяка държава, където е възможно намират комесионери, които да работят за тях срещу определени проценти. Въпросните комесионери няма да проявят никаква загриженост или съвест, че Ви предлагат и изпращат на операция без доктори в нелегални клиники.
По форумите се описват случаи, когато на консултацията се срещаш с един лекар, а операцията се провежда от незнайни помощници, който не са лекари. Също пациенти описват случаи, когато са се доверявали на познати, владеещи турски език, че ще ги насочат към добра клиника и доктор, а се оказва напълно противоположното. В мнозинството от случаите се оказват в поредната техническа клиника и операция без доктор, тъй като въпросните познати нямат информация или представа в тази област, която е свързана с със здравеопазването и така без да искат пациентите попадат, там където не трябва.
Истинска информация за докторските клиники, които работят според всички изисквания, може да намерите както на официалните им сайтове, така и в различни портали и форуми с независими мнения, които събират отзиви на реални пациенти.

СЪВЕТ
На сайта на клиниката, на която сте се спрели намерете информация за лекаря, който ще направи присаждането.
Трябва да е написано много ясно – операцията присаждане на коса се извършва от лекар ( точното име на лекаря). Обърнете внимание, да не е под контрол на лекар!

Консултацията и прегледа на място преди операцията, задължително трябва да се проведе от лекаря, който ще извършва операцията, а не от друго лице.
Така ще се определи нуждата от подготвителната терапия за коса, ще ви се дадат съвети за предоперативна и следоперативна грижа за скалпа. Лекарят, който ще извършва операцията ще обсъжда с вас метода за присаждане на коса, количеството необходими присадки, ще моделира новата линия и ще разкаже за протичането на операцията и всичко което е необходимо да знаете и да бъдете подготвени. Може да поискате съвети от лекаря, които ще ви бъдат от полза.
Избора на доктор да бъде въз основа на опита в областта на присаждане на коса. Лекарят трябва да може да изпълнява операции, а не само да провежда консултации.
Разгледайте снимки на пациенти, преди и след операцията, които са претърпели трансплантация, така ще се запознаете с работата и резултите на съответният доктор.
По време на консултация доктора ще моделира предната линия, ако имате нужда от трансплантация в предната част на главата.
Ако нямате доверие в определен лекар или клиника, по-добре е да се насочите и да отидете някъде другаде.

избор на клиника за присаждане на коса в ТурцияАко на сайтът се насочва вниманието само към име на болница или към лицето, което извършва трансплантацията, наричано “специалист”, “господин” или “магистър”, това означава, лицето е без медицинско образование. Резултатите и усложненията от такава операция по присаждане на коса са лесно предсказуеми.
Веднага отхвърлете тази опция.

Ето защо, за приемане на напълно адекватно решение, не трябва да се примирявате само с вашия косопад , но и за определяне на целесъобразността на трансплантацията е важно да се обърне внимание на критериите за подбор на клиника и на лекар. В крайна сметка, надеждният доктор по присаждане на коса ще бъде като гаранция за добър резултат.
Днес най-често се използва метода ФУЕ, който се разпространил преди около двайсет години, за да замести ФУТ метода.
За да се избегнат грешки при избора в голямото море от реклама, обърнете внимание на най-важните и основните точки за присаждане на коса – лекаря, опита, сертификати, резултати, мнения. Козметичната индустрия не страда от дефицит на клиники, които се стремят да ни предоставят непременно най-добрите услуги.

И така, при избора на лекар и клиника за присаждане на коса има няколко важни точки, които трябва да бъдат разгледани. Трябва да се сте видели резултати пред и след процедурата на пациенти.
Ако избраната клиника и доктор имат клиенти от други страни, това се превръща в допълнителен аргумент в полза на неговия опит и квалификация. Славата и сертификатите на международно ниво е добър показател.

Обърнете внимание на методите, които се използват в избраната клиника. Някои клиники все още извършват присаждане с помощта на метода FUT или Стрип Метода, при който се реже лента отзад на главата. По- щадящ метод е FUE и изисква известни познания и опит, а не всеки лекар ги притежава.

В различните клиники, едни и същи методи за трансплантация на коса могат да бъдат наречени по различен начин. Най-често под различни имена – това е само рекламен трик на клиниката, целта е да се откроява и по този начин да привлече вниманието, защото няма с друго с какво да се отличава. Например, някои клиники предлагат присаждане на коса с помощта на метода DHI, Сапфирен FUE, техника Перкутан, но всички те са варианти на един и същ безпроблемен метод FUE. Така, че не се подвеждайте.
Това, което можете да направите, е да прецените съотношението на добрите резултати към лошите, което ще ви помогне да вземете правилното решение.
Запознайте се с мненията на други хора, с резултатите на различни хора, за да имате представа за качеството на извършената работа. Съберете информация преди да изберете лекаря и клиниката и потърсете мненията на реални пацинети – това е може би един от най-добрите начини да изберете точното и правилно място за вас.

Трябва да имате предвид, че няма 100% гаранция, дори ако става дума за най-успешният лекар и клиники в света. Дори и добрият доктор по присаждане на коса с 99% успех може да има не толкова успешни случаи. Но можете да намалите рисковете, като направите някои проучвания, събирате информация и направите правилните изводи. Насочете се към докторска клиника с опитен доктор с добра репутация. По този начин, свеждате рисковете до минимум.
Имате възможност да направите своя избор сами. При консултацията трябва да предоставите информация за себе си, имате ли заболявания, употребявате ли лекарства, имали ли сте преди това операции, какви очаквания имате. Очакванията не трябва да бъдат нереалистични.

Когато изпращате снимки за да се консултирате, трябва да направите снимки отпред, отгоре, отстрани и отзад, така че лекаря да ви прецени добре.

Относно цените. Някои обявят цените директно на сайта си, други след запитване, на някои цените са фиксирани, на други в зависимост от количеството присадки. Някои предлагат специални оферти, от които може да се възползвате. Трябва да сте сигурни, че няма да има скрити заплащания. Ако цената е много ниска проучете добре, кой ще извършва операцията ви.

По отношение на съотношението цена / качество най-добрите клиники за присаждане на коса са в Турция, но не всички от тях предлагат еднакво добро качество. Избирайки клиника, направете своя избор съзнателно.

Надяваме се, че тези съвета и препоръки ще ви бъдат полезни и ще ви помогнат да направите правилния избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *