Какво е важно след присаждане на коса ?

присаждане на коса при жени
Присаждане на коса при жени – какво да очакваме?
януари 9, 2019
blank
Неуспешно присаждане на коса
март 24, 2019

Какво е важно след присаждане на коса ?

след присаждане на коса

Присаждане на коса – как може да се контролира загубата на коса ?

Хроничната загуба на коса се очертава като един от най- срещаните проблеми в света. Броят на младите хора преживяващи хроничен проблем с оредяване на косата е голям, което довежда до частично или пълно оплешивяване при мъжете и жените.
Въпреки медицинското лечение в много случаи плешивостта остава. Оплешивяването се смята за признак на стареене и при много хора преждевременната плешивост оказва влияние на самоувереността.

Едно лечение медицинско е ефективно при загуба на коса, дължаща се на лошо хранене или някакво заболяване. Когато е налично постоянно оплешивяване по наследственост, известно като мъжки модел плешивост, проблема може да се реши само с оперативна процедура – присаждане на коса.

след присаждане на косаЕкстракцията на фоликулярни единици или Fue е една от най-подходящите техники за присаждане на коса и може да се използва, ако страдате от оплешивяване. Специалистите са на мнение, че това остава единствения подход за контрол върху загубата на коса, също така е известно, че Fue дава забележителни резултати при мъжете и при жените също.

Ако планирате да направите присаждане на коса консултирайте се с Вашия лекар в такъв случай.
Специалистите в областта потвърждават факта, че ако страдате от загуба на коса, винаги трябва да се консултирате с добър лекар.

Присаждане на коса е минимално инвазивна процедура и винаги е добре да се вземат предпазни мерки, има няколко насоки, които трябва да следвате, за да премине всичко успешенно. Трябва да взимате под внимание инструкциите, които се дават от лекаря, така че операцията да може да бъде успешна.
Целта на една таква процедура е да се получи положителен резултат, който да даде възможност за постоянно решение на проблема с косопада.

Лекарите специалисти в областта на присаждане на коса препоръчват Fue, тъй като не се наблюдават видими белези, пациента не се чувства неудобно, възстановяването не е трудно и резултатите са очаквано добри.

Какво да правя?!

Ще ви дадем няколко съвета

Първо е добре да се въздържате от пушене минимум 2 седмици преди операцията.
Няколко седмици преди операцията избягвайте алкохола и алкохолните напитки.
Избягвайте лекарства от сорта на аспирина за известно време преди операцията.

Какви са етапите на операцията присаждане на коса Fue

Преди да се пристъпи към операцията първо трябва да се приложи анестезия, която е местна и се прилага както в донорската част, така и в зоната на присаждане, така няма да усещата болка. От донорската област се извличат здравите фоликули, след това се имплантират в региона, където има нужда.

Колко сеанса ще са необходими?

Местата, в които ще се присажда зависят от различни фактори, които са индивидуални. Например – какво количество присадки е необходимо, за да се постигне успех; какво е количеството на косата, налична в областта на донора; колко голям е региона, в които трябва да се присажда; ллинични данни за пациента и прогнозирани ефекти.
Въпреки това, в зависимост от състоянието на пациента докторите специалисти дават близка обратна връзка.

Отделете време за възстановяване и грижи

Както споменхаме процедурата е хирургично инвазивна, има определени неща, които трябва да внимавате след операцията – излагане на слънце, упражнения, къпане. Необходимо е време, за да се излекуват раните, лекарствата трябва да се използват според предписание. Към 5-6 седмица може да забележите загуба на коса, което е нормално.

Често срещано запитване сред предстоящите пациенти за трансплантация на коса е как да се ускори растежа на косата след операция по трансплантация на коса. Според Американската академия по дерматология, естественият нов растеж на косата може да отнеме около шест месеца. Въпреки това, след успешна трансплантация на косата, правилното грижа за косата е задължителна, тъй като това би помогнало за постигане на очакваните резултати и насърчаване на бързия растеж на косата.

След операция по присаждане на коса – какво мога да правя?

За да ускорите възстановяването и да подобрите процеса на растеж и състоянието на косата, може да следвате следните препоръки:

Третирайте скалпа внимателно след операцията присаждане на коса, използвайте лекарствата и козметичните продукти, както лекаря ви е предписал. Не правете голям натиск върху оперираната зона, докато използвате медикаменти, тъй като това може да повреди тези участъци. Внимателно и нежно използвайте шампоана за измиване на скалпа, след като лекарят е позволил. Избягвайте силното налягане на водата върху скалпа и внимателно измивайте, с мека кърпа подсушавайте

В резултат на зарастването може да усетите лек сърбеж и образуване на струпеи около присадените косми. Дръжте далеч ръцете си от скалпа по време ма възстановяването и избягвайте надраскване на скалпа и премахване на струпеите с пръсти.
Лекарят ще ви препоръча да ограничите физическите дейности си след операцията по присаждане на коса.
В продължение на поне десетина дни трябва да избягвате физически дейности като бягане, каране на колело и всякакъв вид спорт.
Периода на почивка ще помогне да предотвратите нежелани реакции и по- бързо възстановяване.

Трябва да се отбележи, че добрата храна подобрява растежа на косата. Здравословната диета и консумацията на храни антиоксиданти, които помагат на косата. Избягвайте консумацията на храни като мляко и пшеница, приемайте достатъчно количество вода, около шест до осем чаши всеки ден.

Можете да вземете съвет от лекаря за употребата на определени продукти и медикаменти за косата.

Това са част идеи за това как да се грижите за присадената коса след операция по присаждане на коса. Винаги следвайте внимателно указанията на лекарят, за да постигнете най-добри резултати от процедурата.

след присаждане на косаМного често хората се стресират когато видят върху четката голямо количество паднала коса. Косопада се е превърнал в изключително често явление.
Гоялма част от хората са имали вече някаква загуба на коса и затова с осведомени за последиците и причините. Специалистите признават, че нездраволсовното хранене също е отговорно за косопад както при младите, така и при възрастните хора.
Но защо?
Фактори като начин на живот остават най-важните, които обикновено предизвикват падане на косата.
След консултация може да бъдете информирани за причините за падане на косата ви. Храна бедна на витамини и минерали, остава фактор, който може веднага да предизвика падане на косата, според лекарите има няколко вида витамини и минерали, които помагат на растежа на косата.

Тези витамини могат да играят роля в увеличаване растежа на косата, също така ако страдате от преждевременно и неконтролируемо падане на косата

Витамин В-комплекс (биотин и В5)

Витамин B-комплекс играе жизненоважна роля в растежа на косата, особено при жените. Биотинът и пантотеновата киселина (витамин В5) обикновено се използват за лечение на косопад.
В-витамините играят важна роля в възстановяването на здравите космени фоликули, ето защо витамин В комплекс играе основна роля. Можете да консумирате и някои храни като пиле, говеждо, картофи, богати на витамини В.

Цинк

Цинкът стимулира растежа на космените фоликули и удебеляване на естествената коса. Приемът на цинк е пряко свързан метаболитния баланс и затова е необходимо употребата на продукти, съдържащи цинк. Но е добре първо да се консултирате с лекар преди да започнете употребата на цинк.

Рибено масло

Рибеното масло през псоледните години стана много популярно , то съдържа мастни киселини, които увеличават растежа на косата. Основна съставка – омега-3 мастни киселини, подхранва косата до голяма степен. Съставката се съдържа в сьомгата, риба тон, бяла риба, скумрия, яйчни жълтъци, орехи и др.

Заключение

Докторите, занимаващи се с лечението на косопад, споделят, че правилният начин на живот е изключително важен за състоянието на косата и намаляване на косопада. Но това не означава, че само начин на живот или диета имат роля, има и фруги фактори, които също за отговорни за загубата на коса при младите и по- възрастните.

При навременни мерки косопада до известна степен може да се контролира. Неконтролираното падане на коса изисква специализирано лечение, тъй като може да доведе до плешивост.
Едно от решенията в тези случаи е присаждане на коса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *