Какво да правим, ако косопада стане забележим ?

blank
Кой е най-застрашен или има риск от оплешивяване ?
август 15, 2018

Какво да правим, ако косопада стане забележим ?

присаждане на коса

Измъчва ви въпроса: “Косата пада, какво да правя?” …
“Отговорът е прост …”
Косата може да пада от външни и вътрешни причини. Първата причина е грешната диета. Липсата на витамин B6, B5, PP, C, желязо, цинк, магнезий е лошо за състоянието на корените на косата. Но дори и ако дневното хранене изобилства с витамини, на тяхното усвояване може да попречат тютюнопушенето, алкохола и приема на някои медикаменти.
Много често това е последствие от нестабилна нервна система, чести умствени натоварвания, липса на почивка и нормален сън, жизнени стресове и емоционална преумора.
За съжаление, вече загубената коса не може да бъде върната по никакъв начин. Предлага се цялостно лечение, комбинация от оперативно лечение присаждане на коса в зоната на косопад, с последващо лечение на косата.
За поддържане и укрепване на косата се използват следните процедури:
медикаменти;
прием на витамини и минерални добавки;
специални терапии;

Поради факта, че при мъжкото оплешивяване косата постепенно пада, лечението е индивидуално за всеки човек, в зависимост от възрастта, степента на косопад и прогресията му.

Косопада продължава, КАКВО ДА ПРАВЯ – все още си задавате ТОЗИ ВЪПРОС ?

Консултация и всички необходими препоръки може да получите при доктор, специалист в лечението на косопад и присаждането на коса и след процедурата за присаждане на коса лекарят ще предпише поддържащо лечение.

 

Comments are closed.