Защо може да не сте подходящи за присаждане на коса?

Присаждане на коса жени
Присаждане на коса жени
октомври 16, 2018
Присаждане на коса - постоянно решение ли е при косопад
Присаждане на коса – постоянно решение ли е при косопад?
ноември 1, 2018

Защо може да не сте подходящи за присаждане на коса?

Защо може да не сте подходящи за присаждане на коса

Накратко за операцията по присаждане на коса

Присаждане на коса е процедура, при която се извършва извличане на космените фоликули от областта в задната част на главата и се присажда в областта, където нямате коса.
Процедурате се извършва често при мъжки тип косопад (причинен от генетиката), фоликулите както споменахме се трансплантират в зоните с изтъняла или липсваща коса отгоре и отпред на главата.
Тъй като ДХТ (хормон в тялото, който атакува космените фоликули и ги кара да се свият) не засяга косата, която се намира отстрани и отзад на скалпа, затова от там се извличат фоликулите и затова присадените косми няма да бъдат засегнати в бъдеще от това състояние.

Защо може да не сте подходящи за присаждане на коса

Кога може да не сте подходящи за присаждане на коса?

Преди да се извърши присаждане на коса, трябва да сте направили консултация с лекар. Лекарят, който ще извършва операцията трябва да е специалист именно по присаждане на коса и да има достатъчно практика, в противен случай операцията може да бъде рискована и неуспешна. Лекарят ще прецени най- добре, дали сте подходящи за такава процедура.
Когато е налице голям косопад, зона с голямо оплешивяване и много малко останала коса отстрани и на тила, тогава най- вероятно няма да е подходящо лицето за операцията присаждане на коса , тъй като няма да има достатъчно фоликули в донорската зона, за да се покрие голямата зона на оплешивяване.
В донорската зона съществува определен запас от фоликули, които може да се използват, много не осъзнават това и трябва да са наясно.

Когато е налице оредяване на косата, но в същото време е достатъчно гъста косата, може и да не е подходящо извършването на присаждане на коса, тъй като няма да има достатъчно място за поставяне на новата коса.
В някои случаи може да мислите, че косата ви пада, когато всъщност самите косми стават по-тънки. Ако косата ви се изтънява, но все пак е достатъчно гъста, може да се окажете неподходящи за присаждане на коса.
Какво може да се случи?!
Възможно е присадената коса да изтласка съседната коса и да пречи на растежа.

Ако страдате от дифузен косопад може да не е подходящо присаждането на коса. Дифузният косопад засяга по-често жените, при мъжете се среща по-рядко.

Може ли да се присажда коса при състяонието алопеция ареата?

Този тип косопад може да засегне всяка една зона на скалпа, дори и присадената коса може да бъде атакувана, затова не е сигурно при такова състояние дали е подходящо да се присажда коса. След преглед на състоянието доктор може да прецени най- добре това.
Характерното за това състояне е, че косата пада на петна, които може да не са забелижими в началото, но ако се свържат няколко петна и може да станат забележими. Развива се, когато имунната система атакува собствените фоликули, което води до падане на коса.
Косопад може да има освен на скалпа, понякога и на веждите, лицето и в други части на тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *