Витамини и добавки след присаждане на коса

присаждане на коса при жени
Възможно ли е присаждане на коса при жени ?
август 30, 2018
резултата от присаждане на коса е след една година, успеха от присаждане на коса зависи не само от доктора и операцията, но и от грижите след това, няма възрастова граница за присаждане на коса
Има ли гаранция за присаждане на коса ?
септември 16, 2018

Витамини и добавки след присаждане на коса

Витамини,добавки,след присаждане на коса

Какво да употребяваме след процедурата за присаждане на коса ?

Успеха на процедурата за присаждане на коса вярвате или не, зависи и от това с какво се храни човек, какви вещества постъпват в тялото. Днес навсякъде се дават съвети как да се следва здравословна и балансирана диетата, за да се получи по- добър и скорошен резултат.

Употребата на здравословна храна ще осигури достатъчно хранителни вещества в космените фоликули. Добре балансираната диета допринася за биохимични вещества, които подпомагат клетките в космените фоликули. Много тежките диети, ограниченото хранене, при липсата на основни хранителни вещества присадената коса няма как да расте. Поради тази причина лекарите препоръчват приема на витамини и хранителни добавки за определен период от няколко месеца, за да поддържат новите космени фоликули.

Някои изследвания показвали, че добрият начин на хранене може да предотврати или намали шока след трансплантацията, тъй като най-често се наблюдава след присаждането на коса.

Ако сте объркани и не знаете какво да приемате, по- добре е да се съсредоточите върху това какво трябва да ядете, а не върху храната, която не трябва да употребявате.

Витамини,добавки,след присаждане на коса

С какво да се започне?

Протеини – най- важни са протеините, тъй като самата коса е изградена от протеин, наречен кератин, затова има нужда от него.
Когато някой започне да приема протеини, това подпомага бързото излекуване и допринася за по- бърз растеж на косата след присаждане на коса. Така че избирайте храни като риба, боб, бобови растения, пилешко, тофу, орехи и яйца, които се явяват източник на протеини.

Желязо – съдържа се в спанака, боб, маслодайните семена са богати на желязо. Зелените листа също са богати източници на желязо.
Желязото е един от най-важните източници за здравето на косата. Известно е, че усилва структурата на косата, увеличава притока на кислород към корените на косата и скалпа, и така осигурява добри резултати. Хората, които не приемат достатъчно желязо ще имата проблеми със загубата на коса.
Може лекаря да предпише след операцията, ако пациента има нужда желязо под формата на добавка.
Освен това също ще подобри имунната система, която е играе роля в лечебната фаза след присаждането.

Биотин – биотинът благоприятства метаболизма на хранителни вещества, поддържане на косата и кожата.
Биотинът допринася за здрава коса, кожа и нокти, така че той се използва в много козметични и здравословни продукти за кожата и косата. Въпреки това, не може да се абсорбира чрез косата или кожата, можед да се приема под формата на добавка.

Цинк – изследванията показват, че цинкът е едно от хранителните вещества, които подпомагат поддържането на косата здрава. При изграждането на здрави клетки има нужда от цинк, за балансиране на хормоните и подпомагане усвояването на основни хранителни вещества. Смята се, че цинка играе ключова роля в производството на ДНК и също така помага за здравословния растеж на косата. Ако тялото не получава достатъчно хранителни вещества, това причинява косопад. Богати на цинк храни са – ядки, яйца, морски дарове, сирене и пълнозърнести храни.

Омега 3 – Омега 3 също играе роля в растежа на косата след присаждане на коса. Тъй като нашето тяло не е в състояние да произвежда омега-3 мастни киселини, може да се намери под формата на хранителни добавки.
Храни като ленено семе, тиквени семки, пъстърва, сьомга съдържат Омега 3 киселини. Спомага за хидратиране на скалпа и така се стимулира космения фоликул.

Витамин D – космените фоликули са много чувствителни към хормоните и изследванията показват, че витамин Д е важен за активиране растежа на клетките на косъма. Днешното поколение е изправено пред ниски нива на витамин Д, които наистина са свързани с косопада. хранителни източници – сьомга, гъби, масло от черен дроб на треска, портокалов сок и риба. Директното излагане на слънце е един от начините за усвояване на витамин Д.

Храни, които трябва да се избягват след присаждане на коса

След трансплантацията добре е да се избягват бърза храна, пикантни ястия и напитки, които съдържат много захар.
Тютюнопушенето е забранено след операцията, тъй като засяга кръвоснабдяването на главата. Добре е да се избягва алкохола поне един месец след операцията.

Затова хранителният режим е жизненоважна част от лечението на косата. Правилният и систематичен подход ще допринесе за здрава и плътна коса. Ако се прилага правилният режим и начин на хранене, няма да се налага да се използват и шампоани против пърхот или други подобни продукти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *