Андрогенна алопеция и как присаждане на коса помага

Присаждане на коса , присаждане на брадa
Присаждане на коса и присаждане на брада – прилики и разлики
август 2, 2019
присаждане на коса цена
Колко струва присаждане на коса ?
март 31, 2021

Андрогенна алопеция и как присаждане на коса помага

Андрогенна алопеция и как присаждане на коса

Андрогенна алопеция и как присаждане на коса помага

Андрогенната алопеция или мъжки тип оплешивяване е преминало през много цивилизации.
Лек се търси от самото начало за избавяне или спасение – от различни билки, молитви до хирургични методи.
Мъжкият тип оплешивяване може да се реши чрез присаждане на коса.
Методите и способите за лечение на косопад са се развили, за да предложат най-доброто за борба с андрогенната алопеция в съответствие с нейните характеристики.

Има много фактори, които допринасят за желанието да се лекува плешивостта. От желание да изглеждаш млад до схващането, че гъстата коса на главата е привлекателна за противоположния пол, оказва се, че стремежа на хората към лечение на плешивост е голям.

Съществува ли връзка между оплешивяването и стареенето?

На всеки континент, хора от различни култури желаят да изглеждат младолики и загубата на коса обикновено се ускорява с възрастта. Специалисти смятат, че липсата на коса може да окаже ефект и да изглеждате по-възрастни. За повечето хора, които се надяват да запазят младежкия си вид, профилактиката на плешивост се превърна в една процъфтяваща индустрия.

Все още липсва пълната картина на клетъчната обработка на андрогенната алопеция. За сега като информация е разкрито, че андрогенната алопеция възниква в резултат на две различни черти във фоликулните единици: това са чувствителност към андрогените и андрогенна резистентност. Определеният отговор на андрогените е обект на генетично предразположение.

Андрогенна алопеция и как присаждане на косаРзпространената версия е за DHT хормона, който задейства клетъчната активност, отговорна за миниатюризацията на фоликулите. От своя страна фоликулите андроген чувствителни, съдържат по-голям брой ензим 5-алфа редуктаза, който е отговорен за катализирането и превръщането на тестостерона в DHT. В резултат на това тези фоликуларни единициса са податливи на миниатюризация поради повишените нива на DHT.

Това което липсва от пълната картина е полярните противоположни събития, които DHT стимулира във фоликулите въз основа на тяхното местоположение в тялото. Все още не е известно как DHT насърчава растежа на фоликулите по тялото, като същевременно насърчава разрушаването във фоликулите на скалпа.

Ако искате да лекувате косопада, направете следните стъпки

Говорете с Вашия лекар, за да установите факторите свързани със здравето, които причиняват или допринасят загуба на коса.
Преди да се подложите на присаждане на коса или какъвто и да е вид лечение на косопад, консултирайте със специалист, информирайте се. По време на прегледа и консултацията може да споделите, ако имате притеснения относно лечението и да научите какво да очаквате след процедурата.

Предварително трябва да сте информирани за:
Очаквани разходи по процедурата
Вида и техниката на лечение
Информация за опита на доктора
Какво да очаквате по време и след процедурата и лечението
Резултатите преди и след на други пациенти

Най- доброто лечение на мъжки тип оплешивяване?

Напредъкът в областта на присаждането на коса направи процедурата трансплантация на коса да заема челно място при борба с косопада. Присаждането на коса дава по-впечатляващи резултати за разлика от други рекламирани начини за лечение на косопад.

Андрогенната алопеция се среща освен при мъжете и при жените също. При мъжете типа косопад е предсказуем и систематичен, при жените моделът на косопада засяга целият скалп, а не определени зони както е при мъжете. Имено поради различните характеристики, техните лечения се различават също.

По какъв начин присаждане на коса помага за борба с косопада?

Към момента присаждането на коса се превърнало в най-доброто средство за плешивост. Заради естествените и трайни резултати трансплантацията на коса може да окаже голяма промяна в живота на много мъже или жени, които имат проблем с косопада.
Присаждането на коса се извършва в клиники или извънболнична хирургия от лекар специалист. Процедурата се извърша под локална упойка, включва индивидуално извличане на фоликули от зони на скалпа, които са устойчиви на оплешивяване и имплантирането на фоликулите в зоните на оплешивяване. Използват се специални инструменти, като се спазват всички изисквания за стерилност и безопасност.
Макар че не е точно лек за плешивост, присаждането на коса предлага следните предимства:

Надеждно и постоянно решение: Резултатите от трансплантациите могат да отнемат няколко месеца, но са дълготрайни.
Резултати с естествен вид: За разлика от перуките или спрейовете, присаждането на коса дава резултати с естествен вид.
Лечение с ниска поддръжка: В бъдеще е необходима малка поддръжка, след приключване на самата операция.
В дългосрочен план няма да имате разходи:
За разлика от коаметиката и лекарствата, присаждането на коса не изисква редовно да купувате дадени продукти.

Присаждане на коса мъже

Присаждане на коса може да си извърши чрез техниката FUE, която е идеална за локализиран косопад в резултат на мъжка плешивост на мъжете или на белези.
По време на предварителен преглед доктор извършва окончателна и цялостна оценка на вашия скалп, коса и състояние.

Присаждане на коса жени

При присаждане на коса за жени се използват същите техники FUE както при трансплантацията за мъже. По същият начин се извличат косменни фоликули от донорската зона в задната част на главата, където косата трябва да бъде с добра гъстота и се трансплантира в проблемните зони. Получените резултати са с естествен вид и минимални белези. Операцията е съпроводена с малко болка или дискомфорт и възстановяването протича бързо и без усложнения.

Тайни за по- гъста присадена коса

Съществуват фактори, които могат да ви осигурят висока плътност на косата след присаждане на коса, както и няколко съвета, които да ви помогнат за визията ви.

Фактори, които влияят върху плътността на присадената коса
1- Състояние на донорската зона
Ако се замисляте за трансплантация на коса, ще направите изследвания, за да разберете какво точно представлява процедурата.
Донорската зоне е определена област на скалпа, която е генетично защитена, без да има склонност към загуба на коса и следователно е идеален източник на фоликули за трансплантация в проблемните зони на скалпа.
Донорската област е ограничена и следователно потенциалното количество коса, което трябва да бъде присадено, зависи от площта, която трябва да се покрие и от гъстотата на донорската области.
Колкото е по-гъста косата в донорският участък, толкова по-голям е броят на присадките, които може да се извличат и използват.
Вашият доктор ще прецени броя на присадките, които могат да се извлекат, без да се повреди естетиката.

2- Последващи грижи
Грижите след операцията са ключов фактор за успеха на процедурата, тъй като обхваща етапите на подхранване и подкрепа.
За да осигурите оцеляване на възможно най-много присадки, трябва да спазвате препоръките на Вашият доктор за последващи грижи. Избягвайте първите седмици наранявания в областта на скалпа, плуване, сауни, за да предотвратите поява на инфекции и други усложнения.
Ангажираността и всеотдайността, която влагате през първите няколко месеца докато косата е още уязвима, ще окаже ефект върху бъдещият Ви резултат.
3- Техника, професионализъм, опит

Екстракция на фоликуларни единица (FUE)

Андрогенна алопеция и как присаждане на косаFue е техника на директно индивидуално извличане на фоликуларни единици.
Минималистичният подход прави процеса подобен на отскубването на косми, като се изтеглят една по една присадките.
Белезите заздравяват бързо, рискът от инфекция е минимален.

За безплатна онлайн и лична консултация с доктор Демир относно Вашия случай, може да се свържете с Turhair.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *